Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το υπ. Εξωτερικών απαντά στην Ζαχάροβα – «Απαράδεκτες δηλώσεις»

Απάντηση έδωσε το υπ. Εξωτερικών στην εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία έκανε λόγο για προπαγάνδα στην Ελλάδα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε επίθεση για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των Ελληνικών ΜΜΕ, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο της ελληνορωσικές σχέσεις.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα καλούσε με ανακοίνωσή της τους Ρώσους που είναι στην Ελλάδα και κυρίως τους τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ σήμερα προέτρεψε τους Έλληνες να βλέπουν Open.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ανέφερε πως τέτοιες δηλώσεις και αναρτήσεις είναι απαράδεκτες, και δε συνάδουν με τους ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών.

Αναλυτικά η δήλωση

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας. Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεσης της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος...
Ο Σωκράτης Φάμελλος
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών