Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – Στουρνάρα για την έκθεση της ΤτΕ! “Ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Υψηλούς τόνους κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη νομισματική πολιτική της χώρας που έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία από την πλευρά της την επέστρεψε ως απαράδεκτη.

Με σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι με τη σημερινή του έκθεση ο διοικητής της ΤτΕ “όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης”.
 
“Και”, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος”.

Η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να επιστρέψει ως απαράδεκτη την έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ την οποία έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας με usb stick έχει προκαλέσει μεγάλο θέμα το οποίο έχει βγει και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η κίνηση αυτή ως κίνηση είναι πρωτοφανής αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit έχει εξήγηση.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν αντέδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο για τυπικούς λόγους. Γιατί δηλαδή ο κ. Στουρνάρας δεν πήγε ο ίδιος να της επιδώσει την έκθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έτσι γιατί θεώρησε την δημοσιοποίηση της έκθεσης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ως μια κίνηση πρωτίστως πολιτική. Ως παρέμβαση στα «πράγματα».

Το θέμα αυτό, το οποίο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο εσωτερικό της χώρας βγήκε όμως και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα έλαβε γνώση και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντραγκι.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στην ίδια την ΕΚΤ στο ξέσπασμά της λέγοντας:

“Αυτή η πράξη εκθέτει ανεπανόρθωτα τον διοικητή της ΤτΕ, που δεν λειτουργεί υπέρ δημόσιου συμφέροντος για την Ελλάδα αλλά εκθέτει και την ΕΚΤ”.

Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας πάντως όταν ρωτήθηκε τι έχει να σχολιάσει για το θέμα, απάντησε: «Τίποτα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε