Πολιτική

Πολυτεχνείο: Κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο χώρο του Πολυτεχνείου για να καταθέσει στεφάνι βρέθηκε και φέτος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο Πολυτεχνείο περίπου στις 08:40 το πρωί της Πέμπτης και κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Αφού στάθηκε για λίγο μπροστά από την κεφαλή του Πολυτεχνείου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχώρησε από το χώρο χωρίς να κάνει δηλώσεις.

sakellaropoulou polytexneio

 

Σε δήλωσή της, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η αρχή του τέλους για την επτάχρονη δικτατορία και θεμέλιο της Μεταπολίτευσης.

Συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός.

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τους φοιτητές και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και την ανοικτή προοπτική της κοινωνίας μας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο από την πρώτη χρονιά της εκλογής της, το 2020.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για τα επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: «Νοσηρές μειοψηφίες προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία ημέρα πένθους»
«Η πολιτεία το πάνδημο αίτημα του "ποτέ ξανά" να το μετατρέψει σε ακόμη περισσότερες πολιτικές για ασφαλείς σιδηροδρόμους» τονίζει σε ανακοίνωσή του
Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για κυβερνητική συγκάλυψη στα Τέμπη και ετοιμάζεται για τη σύγκρουση στη Βουλή
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο νέος υπερασπιστικός ισχυρισμός πως τα κυβερνητικά στελέχη, δήθεν δεν εμπλέκονται στο μπάζωμα καθώς ήταν στο σημείο ως «παρατηρητές» καταρρίπτεται από τις ίδιες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις
Ο Σωκράτης Φάμελλος με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στις 26/1/2025