Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Πόρτα από τους Καραμανλικούς στον Χατζημαρκάκη! – Δεν είναι στα ψηφοδέλτια!

Πόρτα από τους Καραμανλικούς στον Χατζημαρκάκη! – Δεν είναι στα ψηφοδέλτια!

Ναυάγησε τελικά η συνεργασια του Γιώργου Χατζημαρκάκη με τη ΝΔ. Ο πρώην Ευρωβουλευτής όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν θα συμπεριληφθεί τελικά στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας της γαλαζιας παράταξης.

Συμφώνα με πληροφορίες του newsit το παρασκήνιο υπήρξε έντονο για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στπ εσωτερικό της ΝΔ. Απο πλευράς του πρωην Πρωθυπουργου Κωστα Καραμανλη δεν επιβεβαιώνεται οτι υπήρξε δυσαρέσκεια για την επιλογή Χατζημαρκάκη καθώς όπως ανέφεραν στενοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργου “ο Καραμανλης δεν ασχολείται με τον Χατζημαρκακη”.

Γνώστες του γερμανικού πολιτικού συστήματος πάντως ανεφεραν στο newsit “δεν είναι δυνατό η ΝΔ να συμπεριλαμβάνει στις λίστες της εναν πολιτικό που αποπέμφθηκε απο το γερμανικό πολιτικό συστημα για λογοκλοπή του διδακτορικού του τίτλου. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται σήμερα στη ΝΔ είναι ενα λάθος μήνυμα που στέλνει η ΝΔ προς τη Γερμανία”.

Παράλληλα η ίδια πηγή αναφέρει οτι για τον ίδιο λόγο πριν λιγο καιρό η κ. Μέρκελ αναγκάστηκε να αποπέμψει την υπουργό Παιδείας – και πιο στενή συνεργάτη της στο υπουργικό Συμβουλίο της γερμανικής κυβερνησης- και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

Τέλος, αντιδράσεις υπήρξαν και για δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Χατζημαρκακης το 2010 ως ευρωβουλευτής των Φιλευθερων της Γερμανίας και ξεσπάθωνε κατα της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε