Τρίτη, 8 Οκτ.
19oC Αθήνα

Πως ο Αλέξης μπορεί να ακυρώσει τα άδικα και υφεσιακά μέτρα

Πως ο Αλέξης μπορεί να ακυρώσει τα άδικα και υφεσιακά μέτρα

Τούτη την κρίσιμη ώρα το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι ιδεολογικές αγκυλώσεις, άγονες ως ανόητες αντιπαραθέσεις, πονηρά μικροκομματικά χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Αντιθέτως είναι αναγκαία η συμβολή όλων, η συστράτευση και όχι η απλή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων πλην δεξιών και αριστερών Λακεδαιμονίων, και όλες οι ιδέες από όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές, τις οποίες η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Ομως και στην περίπτωση μιας επώδυνης συμφωνίας η κυβέρνηση θα μπορούσε να την ελαφρύνει και να ακυρώσει τα άδικα και υφεσιακά μέτρα ζητώντας να ενσωματωθεί ένας όρος, πως σε περίπτωση επίτευξης καλύτερων δημοσιονομικών αποτελεσμάτων, θα είχε τη δυνατότητα το πλεόνασμα αυτό να το διανείμει εκεί που θα θεωρούσε η Ελλάδα αναγκαίο και απαραίτητο.

Με μία τέτοια ρύθμιση υπό μάλης η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα ακόμα και να εξουδετερώσει πλήρως όλα υφεσιακά και κοινωνικά άδικα κατά την κρίση της μέτρα.

Για παράδειγμα θα είχε τη δυνατότητα να κυνηγήσει με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα τη φοροδιαφυγή να εισπράξει περισσότερα και να τα διαθέσει για παράδειγμα στους συνταξιούχους που θα δουν να περικόπτεται η σύνταξή τους.

Επίσης, θα είχε την ευκαιρία να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του κυρίου Νικολούδη και να εισπράξει τα δισεκατομμύρια που κρύβονται στις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου. Λεχτενστάιν και γενικότερα στους καταλόγους των δεκάδων χιλιάδων που έβγαλαν στο εξωτερικό, χρήματα που αποκόμισαν διαπράττοντας φοροδιαφυγή.

Με τους υπολογισμούς που είχε κάνει ο κύριος Νικολούδης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις προέκυπτε πως από μόλις 3.500 άτομα θα μπορούσε να εισπράξει 2 δισ. ευρώ. Που σημαίνει ότι από τα νέα ευρήματα τα έσοδα θα μπορούσαν να είναι αρκετά δισεκατομμύρια περισσότερα. Εμπρός κύριε Τσίπρα εισπράξτε τα για να ακυρώσετε τόσο τα υφεσιακά όσο και τα άδικα μέτρα.

Τρίτη πηγή πρόσθετων εσόδων η επιτυχημένη ρύθμιση των 100 δόσεων που σίγουρα θα αποφέρει περισσότερα από τα 500 εκατομμύρια φέτος που προβλέπονται στο σχέδιο συμφωνίας.

Εμπρός λοιπόν υπογράψτε τη συμφωνία και βάλτε μπρος την κρατική και την κυβερνητική μηχανή που μετά τις εκλογές έχουν πέσει σε χειμερία, ανοιξιάτικη και τώρα καλοκαιρινή νάρκη. Το τελευταίο το παραδεχτήκατε εξάλλου κι΄ εσείς στην Ευρωβουλή όταν είπατε πως διαπραγματευόσασταν και δεν είχατε χρόνο για να κυβερνήσετε.

Εμπρός Αλέξη, κυβέρνηση και βρες και είσπραξε τα λεφτά εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Γιατί το ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στην Ελλάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε