Πολιτική

Πόσα φαντάζεστε μας κοστίζει το Δημόσιο κάθε χρόνο

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τα στοιχεία για το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τακτικές και πρόσθετες αποδοχές υπαλλήλων, των ενταγμένων στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, κατά την τελευταία τριετία.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, το 2013 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 14.931.884.840,24 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 758.490.

Το 2014 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 15.243.935.699,49 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 769.543 ενώ το 2015 το μισθολογικό κόστος ανέρχεται σε 14.915.054.098,70 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ανήλθε σε 738.076.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αρχεία που με ευθύνη τους «ανεβάζουν» οι εκάστοτε εκκαθαριστές στο σύστημα της ΕΑΠ.

Ο δε αριθμός των δικαιούχων μεταβάλλεται καθώς περιλαμβάνονται, συμβασιούχοι, εξωτερικοί συνεργάτες, υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.
 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε οικογένειες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»
Οι δικαιούχοι ανάφεραν ότι το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου που έχουν λάβει είναι σαφώς χαμηλότερο συγκριτικά με το ενοίκιο που πλήρωναν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε οικογένειες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»
Χαμός στη δίκη του Πάνου Καμμένου με μάρτυρα κατηγορίας τον Νίκο Κοτζιά: Απειλές, καταγγελίες και παρέμβαση της αστυνομίας
Ο μάρτυρας υπεράσπισης κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλές από τον Νίκο Κοτζιά με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Πάνου Καμμένου να ζητήσουν την άμεση σύλληψή του
Χαμός στη δίκη του Πάνου Καμμένου με μάρτυρα κατηγορίας τον Νίκο Κοτζιά: Απειλές, καταγγελίες και παρέμβαση της αστυνομίας