Πολιτική

Ποτάμι για ΑΝΕΛ: Εθνική ντροπή η καταψήφιση της οδηγίας για το σύμφωνο συμβίωσης

Τη στάση των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν την κοινοτική οδηγία για τα δικαιώματα όσων κάνουν σύμφωνο συμβίωσης, επικρίνει το Ποτάμι. Χαρακτηρίζει εθνική ντροπή τη στάση του κ. Καμμένου, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος του κόμματος, με τέτοιες ομοφοβικές, εθνικιστικές, λαϊκίστικες, ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές αντιλήψεις επιλέχτηκε από τον πρωθυπουργό να υποδεχτεί τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Τόση εθνική ντροπή».

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι αναφέρει πως την ίδια μέρα που ο Ομπάμα καλoύσε από την Αθήνα να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στον εθνικισμό, στο φυλετισμό, στο λαϊκισμό, στο δόγμα του «εμείς εναντίον των άλλων», απέναντι στο διαχωρισμό σε μαύρους, Λατίνους, ομοφυλόφιλους και γυναίκες, οι ΑΝΕΛ καταψήφιζαν, στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στην ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας Οδηγία 2014/54/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014».

Το νομοσχέδιο αυτό, που αφορά στην ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας, ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας ασθένειας, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, το καταψήφισαν επειδή «εξισώνεται ο θρησκευτικός ή πολιτικός γάμος καθολικά με τα σύμφωνα συμβίωσης», επειδή φοβούνται ότι «θα διαμορφωθεί στο μέλλον μία κοινωνία χαλαρών ηθών» και επειδή «οι εκτροπές οικογενειακού θεσμού ή αναδυόμενες άλλες μορφές οικογένειας οδηγούν σε αποχριστιανισμό των σύγχρονων κοινωνιών», τονίζει το Ποτάμι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή