Πολιτική

Ποτάμι: “Κολάζ πολιτικών σκοπιμοτήτων” το αντιρατσιστικό

Ως «συντηρητικό»- «κολάζ πολιτικών σκοπιμοτήτων», χαρακτηρίζει το Ποτάμι, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διατυπώνοντας τον φόβο, ότι «είναι υποκριτικό και όψιμο το ενδιαφέρον των κομμάτων για τις κοινωνικές ομάδες που υποτίθεται, ότι προσπαθούν να προστατεύσουν».

Το Ποτάμι, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «τάσσεται εναντίον του περιορισμού της ελευθερίας της γνώμης και θεωρεί αντιδημοκρατική την ποινικοποίηση ακόμη και μιας ανιστόρητης γνώμης», τονίζοντας, ότι «όταν μια γνώμη εμπεριέχει ή υποκρύπτει την προτροπή σε ρατσιστική βία και μίσος, τότε δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή από την ελληνική Πολιτεία και πρέπει να τιμωρείται».

Κανένας αντιρατσιστικός νόμος, προσθέτει το Ποτάμι, δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση «όσο τα κόμματα δεν αποφασίζουν να καταδικάσουν από κοινού τη βία σε όλες της μορφές της, όσο δημόσιοι ρήτορες ρητά ή υπόρρητα ενσταλάζουν ρατσιστικό μίσος στο σώμα των πολιτών και όσο ο διχαστικός εμφυλιοπολεμικός πολιτικός λόγος είναι κανόνας».

«Η δημοκρατία» επισημαίνει το Ποτάμι, «οφείλει να απαξιώσει τις ακραίες απόψεις με πράξεις εξασφαλίζοντας στους πολίτες μια καθημερινότητα όπου υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα, όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες και όλοι αισθάνονται ασφαλείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Σε επόμενο νομοσχέδιο το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Βελτιωμένο αντιρατσιστικό κατέθεσε στη Βουλή ο Χ. Αθανασίου

“Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ποινικοποιεί τη διαφορετική άποψη”, τονίζει ο Κουτσούμπας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1