Site icon NewsIT
16:21 | 08.10.13

Πότε ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση δομών και μετά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε ότι "η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο και αναμένουμε την απάντηση της τρόικας στο αίτημα για παράταση".

Ο Ίδιος πανέλαβε με έμφαση ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ, περισσότερα από 4.000 διοικητικά βάρη, σε 13 τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και τόνισε ότι «πολλά είναι περιττά και θα καταργηθούν».

Για τη «Διαύγεια» ο υπουργός είπε ότι «είναι εργαλείο διαφάνειας», υπήρχε μία διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου η οποία θα μπορούσε να παρερμηνευθεί και έχρηζε βελτίωσης, προσθέτοντας ότι η ανάρτηση στη «Διαύγεια» είναι υποχρεωτική και πως «όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, θα δείτε ότι θα είναι πιο ενισχυμένη».

Ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε και το θέμα επιλογής γενικών γραμματέων στα υπουργεία, σημειώνοντας ότι εξετάζεται ένας ανοιχτός τρόπος επιλογής: «Μελετούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν πρέπει να είναι αξιοκρατική», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε και στο θέμα με τη Χρυσή Αυγή, επισημαίνοντας ότι διώκεται ως εγκληματική οργάνωση: «Η δίωξη βουλευτών της δεν σχετίζεται με τα εκλογικά της ποσοστά, η δικαιοσύνη θα επεδείκνυε την ίδια συμπεριφορά ακόμα κι αν δεν είχε μπει στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή διώκεται για αυτά τα οποία πράττει και όχι για αυτά για τα οποία πιστεύει», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Κοινοβούλιο με την ψήφο 450.000 συμπολιτών μας. Υπάρχει ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες που ψήφισαν, εκφράζοντας έτσι την οργή, τη δυσαρέσκεια και την απαξίωση απέναντι σε αυτό που ονομάζουν πολιτικό κατεστημένο. Στέλνοντας στη Βουλή ένα λούμπεν συνονθύλευμα μπράβων του υποκόσμου, δεν δίνεται πολιτική λύση στα προβλήματα της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης σε τρόικα: Τι λέτε ρε παιδιά;

Μητσοτάκης: Δεν καταργούμε την Διαύγεια

Άγριο μαχαίρι σε όλες τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

 

Μεγάλο αγκάθι το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας και ο αριθμός των απολύσεων στο Δημόσιο

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version