Πολιτική

Πότε πρότεινε ο Τσίπρας στον Καραμανλή την Προεδρία – Τι του απάντησε και ποιόν πρότεινε στην θέση του

- Όλος ο διάλογος των δυο ανδρών πριν από αρκετούς μήνες στη Βουλή
- Είναι πολύ νέος για να επιλέξει την πολιτική αποστρατεία στην Ηρώδου Αττικού, λένε συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή
- Το πρόσωπο - έκπληξη που πρότεινε ο Καραμανλής στον Τσίπρα για Πρόεδρο αλλά εκείνος δεν το προχώρησε

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για το ενδεχόμενο ο Κωστας Καραμανλής να είναι ο υποψήφιος που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας.

Η στάση του πρώην πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει καθως θεωρεί σύμφωνα με συνομιλητές του οτι είναι πολυ νέος για να επιλέξει την πολιτική …αποστρατεία στην Ηρώδου του Αττικού.

Ωστόσο ο κ. Καραμανλής έγινε αποδέκτης της πρότασης του κ. Τσίπρα για να ειναι υποψήφιος για την Προεδρία την οποία και αρνήθηκε. Η πρόταση αυτή έγινε απο τον κ. Τσίπρα σε ανύποπτο χρόνο πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σε μια συνεδρίαση της Ολομέλειας εκεί γύρω στα μέσα Νοεμβρίου είχε πλησιάσει τον πρώην πρωθυπουργό στα …ορεινά -όπου συνηθιζει να κάθεται- και σε ολιγόλεπτη συνομιλία που ειχαν ο κ. Τσίπρας του ειπε “κύριε Προέδρε θα σας προτείνω μετά τις εκλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας”.

Ο κ. Καραμανλής έκοψε τη συζήτηση λέγοντας οτι «δεν με ενδιαφέρει η πρόταση” απορρίπτοντάς την αμέσως. Ο κ. Τσίπρας τοτε του ειπε «είναι νωρίς ακόμη θα τα ξαναπούμε».

‘Ομως, ο κ. Καραμανλής δεν ολοκλήρωσε εκεί τη κουβέντα που ειχε με τον κ. Τσίπρα. Του είπε: «πάντως αν θες την άποψη μου απο τη δική μας παράταξη μια καλή υποψηφιότητα θα ηταν η Μαρριέτα Γιαννάκου».

Αυτή ήταν η μόνη πρόταση που εχει γίνει μεχρι στιγμής επισήμως στον Κώστα Καραμανλή απο τον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος. Πάντως σύμφωνα με στενούς συνομιλητές της κας Γιαννάκου δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόταση προς το πρόσωπό της για να ειναι υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

‘Οπως όλα δείχνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου που θα προτείνει για την Προεδρία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με επικρατέστερο να παραμενει εκείνο του Ελληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Συνάντηση Αντώναρου – Γιαννάκου

Οι συναντήσεις μεταξύ πρώην βουλευτών της ΝΔ ειναι καθημερινές, καθώς ο προβληματισμός τόσο για το μέλλον της χώρας όσο και της παράταξης είναι έντονος. Ιδιαίτερη κινητικότητα δείχνει πάντως και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευ. Αντώναρος οποιος συνάνταται καθημερινά με πολλούς πρώην βουλευτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο κ. Αντώναρος γευμάτισε με την πρωην ευρωβουλευτη της ΝΔ Μαριεττα Γιαννάκου. Οι ίδιες πληροφοριες αναφέρουν οτι στη συζητηση που εγινε μεταξυ των δυο πολιτικών κυριάρχησε η ανησυχία για την πορεία των διαπραγματευσεων με τους δανειστές οσο και τα εσωτερικά της ΝΔ.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής