Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πότε θα χρεοκοπήσουμε; Μαδήστε τη μαργαρίτα να το δείτε…

Πότε θα χρεοκοπήσουμε; Μαδήστε τη μαργαρίτα να το δείτε…

Ας συμφωνήσουν τελικά στην ημερομηνία. Επιτέλους ας μας πουν οι διάφοροι έγκυροι αναλυτές, τραπεζίτες, μέσα ενημέρωσης και λοιποί ειδικοί πότε χρεοκοπούμε.

Να το πάρουμε απόφαση επιτέλους. Να μαζέψουμε και τίποτα φακές, ρεβίθια, φασόλια (προσοχή παιδιά όχι πράγματα που θέλουν ψυγείο γιατί μετά τη χρεοκοπία μπορεί να κοπεί το ρεύμα και να πάει στράφι ο κόπος) κατά την κλασσική πλέον νεοελληνική συνήθεια.

Όμως, αλλάζοντας συνεχώς ημερομηνία δεν μας βοηθάνε. Όπως και το 2012 αν θυμάστε. Τότε μας τρέλαναν πάλι με τις ημερομηνίες. Εγώ είχα τελικά αγανακτήσει και είπα πως δεν κάνω καμία προμήθεια κι΄ ας λένε ότι θέλουν οι οικονομικοί προφήτες. Τι στο καλό καλύτεροι προφήτες είναι αυτοί από εμένα τον μεγάλο Κάλχα που τόσα έχω προφητεύσει; Τι στο καλό έχασα κάθε μαντική ικανότητα και δεν βλέπω χρεοκοπία καμία μέρα, ενώ αυτοί βλέπουν σχεδόν κάθε μέρα; είπα τότε.

Και τώρα τους ακούω και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Πάντως, μου θυμίζει το μάδημα της μαραγαρίτας.

Στις 9 Απριλίου η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σαλπίζει μία τράπεζα.

Όχι, όχι στις 9.

Και πότε;

Στις 20 Απριλίου, φωνάζει με ή χωρίς χωνί για να ακουστεί καλά το Ρόιτερ.

Καλά ρε παιδιά μας ξεκουφάνατε. Σας πρόλαβε το CNBC που φωνάζει πως αδειάζουν τα ταμεία.

Σήμερα η ημερομηνία μετατέθηκε για το Μάιο από κάποιους.

Αυτά τα ξέρουμε και δεν μας φοβίζουν. Πήγα να πω, αλλά πριν τελειώσω τη φράση συνάδελφος μου ψιθυρίζει στο αυτί. Κάλχα πρόσεξε. Υπάρχει ένα βουνό 5,2 δις. που έχει να πληρώσει η κυβέρνηση ως το τέλος Απριλίου μαζί με μισθούς συντάξεις, εισφορές, χρέη, τόκους, έντοκα. Στην αρχή ανατρίχιασα. Πάει σκέφτομαι. Αυτό ήταν. Ηρθε η συντέλεια. Για λίγο όμως και αρχίζω να ξύνω την κούτρα μου την καραφλή, δείγμα ότι κάποια ιδέα κατεβάζω. Καλά ρε παιδί μου από σήμερα μέχρι το τέλος Απριλίου τίποτα δεν θα μπει στα ρημάδια τα ταμεία; Κι΄ εκείνο που μας λένε, ότι δηλαδή ο Απρίλιος έχει τις μικρότερες υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ, μόλις 446 εκατ. ευρώ δεν σημαίνει τίποτα; Τί στο καλό θα χρεοκοπήσουμε για 446 εκατ. ευρώ;

Δεν ξέρω αλλά κάτι μου μυρίζει εδώ. Αμ’ το άλλο; Κοτζάμ χρεοκοπία και να μην τη βλέπει ο μέγιστος Κάλχας;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε