Πολιτική

Πόθεν έσχες: Δυο μήνες παράταση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση δυο μηνών για τους υπόχρεους υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Για τουλάχιστον 2 μήνες πρόκειται να παρατηθεί η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης πόθεν εσχες με τροπολογία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθεί στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Η παράταση δίδεται μετά το μπαράζ προσφύγων στο ΣτΕ από δικαστές και άλλους υπόχρεους όπως οι καναλάρχες που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο τρόπος υποβολής προκειμένου να εκδοθεί απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επι του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΣτΕ έχει αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το ποθεν εσχες μεχρι τις 15 Ιανουαρίου 2017. Η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται τουλάχιστον εντός διμήνου, ενώ αν καθυστερήσει, πιθανότατα θα δοθεί κι άλλη παράταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 3
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8