Site icon NewsIT

Πόθεν Έσχες: Νεα παράταση για Σταθάκη…

11.03.2016 | 12:01
Πόθεν Έσχες: Νεα παράταση για Σταθάκη…

Νέα παράταση για την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, πήρε και η υπόθεση των «προβληματικών» δηλώσεων πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη που φέρεται αρχικά να είχε παραλείψει να δηλώσει κάποιες τραπεζικές του καταθέσεις και κάποια οικογενειακά ακίνητα.

Οι ορκωτοί λογιστές έχουν, όπως έγινε γνωστό, έχουν συντάξει ήδη κάποιο πόρισμα με όλα τα στοιχεία που έχουν λάβει από τις τράπεζες και τα παραστατικά που έχει προσκομίσει και ο υπουργός και το έχουν υποβάλλει στα μέλη της Επιτροπής.
Επειδή όμως, τα στοιχεία αυτά είναι πάρα πολλά, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να δοθεί ένας εύλογος χρόνος προκειμένου να μελετηθούν και θα επανέλθουν σε επόμενη συνεδρίαση.

Υπόθεση Σταύρου Ψυχάρη

Για τον έλεγχο των πόθεν έσχες του εκδότη – δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη που έχει στην κατοχή της η Επιτροπή και αφορούν τα έτη 2002, 2008 έως και 2015 αποφάσισε να του ζητηθούν να προσκομίσει τα τραπεζικά, χρηματιστηριακά παραστατικά, οι δανειακές του συμβάσεις και ο τρόπος εξυπηρέτησης και όλα τα συναφή στοιχεία καθώς είχε εγγράψει μεν κάποια στοιχεία αλλά δεν είχε επισυνάψει και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.
Σε ότι αφορά τις δηλώσεις των ετών 2003- 2007 για τα οποία δεν βρέθηκαν στην αρμόδια τότε Επιτροπή υποβολή των πόθεν έσχες, αυτή η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στον εισαγγελέα για εξετάσει το θέμα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version