Πολιτική

Πριν επιτεθεί στον Σαμαρά είχε χαρακτηρίσει πατσαβούρα τον Ρομπάι

Διαβάστε ποιός είναι ο χαρισματικός επικοινωνιακά Βρετανός Νάιτζελ Πολ Φάρατζ, που αναμένεται να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των Ευρωεκλογών, λόγω των επιθέσεων του στο ευρώ την τρόικα, τους Γερμανούς και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στους ευρωβουλευτές οι ειρωνείες του Νάιτζελ Φάρατζ στον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Ο Βρετανός πολιτικός είναι γνωστός για τις ωμές επιθέσεις του μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, με αποκορύφωμα τους χαρακτηρισμούς πατσαβούρα και υπαλληλίσκο που απηύθυνε στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, για τους οποίους ακόμα πληρώνει πρόστιμο σχεδόν 3.000 ευρώ.

είναι γνωστός για τις ωμές επιθέσεις του μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, με αποκορύφωμα τους χαρακτηρισμούς πατσαβούρα και υπαλληλίσκο που απηύθυνε στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι
”Φαντάζομαι τον κόσμο να χορεύει στους δρόμους της Αθήνας”

Η Deutsche Welle αποκαλύπτει ειρωνείες του Φάρατζ προς τον Σαμαρά που δεν είδαν χθες το φως της δημοσιότητας. Όλα έγιναν μόλις ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι επήλθε μία κατ΄αρχήν συμβιβαστική λύση στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, γνωστής ως MIFID.
Διαβάστε το σχόλιο που έκανε τότε ο Φάρατζ.
”Φαντάζομαι τον κόσμο να χορεύει στους δρόμους της Αθήνας. Μπορεί η χώρα σας, έχοντας λάβει κακές συμβουλές από την Goldmann Sachs, να εντάχθηκε σε ένα νόμισμα που δεν της ταίριαζε, μπορεί να είναι άνεργοι το 30% των Ελλήνων, μπορεί να προελαύνει ένα νεοναζιστικό κόμμα ή να έγινε τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβεία, αλλά μην ανησυχείτε για όλα αυτά από τη στιγμή που ο τρίλογος για τη MIFID ολοκληρώθηκε με επιτυχία”.

Το προφίλ του Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ είναι αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP) γνωστός για την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο Ευρώ.
Αυτή την στιγμή είναι μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αντιπροσωπεύοντας την Νοτιοανατολική Αγγλία και μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή ομάδα “Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας”.

Στο καταστατικό της ομάδας η πρώτη παράγραφος αναφέρει τον πολιτικό σκοπό ως εξής:
”Η ομάδα είναι ανοιχτή σε βουλευτές που συμμερίζονται μια Ευρώπη Ελευθερίας και δημοκρατίας και αναγνωρίζουν την διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την κοινοβουλευτική δημοκρατία”.

Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Φάρατζ όσο και της ομάδας είναι ο σκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και συντηρητικό.

Σημερινή δημοσκόπηση του δίνει τη δεύτερη θέση!

Ο Βρετανός πολιτικός που πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο στο Λονδίνο θεωρείται πως έχει στην τσέπη του στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό της τάξης του 26%, αφήνοντας ακόμα και εκτός ευρωβουλής το συντηρητικό κόμμα του Πρωθυπουργού Ν. Κάμερον.

Οι συντηρητικοί του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να εξασφαλίσουν μικρότερο ποσοστό από το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας στις ευρωεκλογές και να καταλάβουν για πρώτη φορά την τρίτη θέση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sun, το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) στις ευρωεκλογές του Μαϊου, το 23% τους Συντηρητικούς και το 32% τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.

Οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό– οι φιλοευρωπαϊστές Φιλελεύθεροι Δημοκράτες– κινδυνεύουν να χάσουν όλες τις έδρες τους στο ευρωκοινοβούλιο καθώς το ποσοστό αποδοχής τους έχει πέσει στο 9%, γράφει σήμερα η Sun.

Το κόμμα UKIP, το οποίο στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2009 κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τους συντηρητικούς εξασφαλίζοντας το 17% της ψήφου, έχει αυξήσει σημαντικά το ποσοστό αποδοχής του κυρίως λόγω της αντιμεταναστευτικής ατζέντας του.

Το ζήτημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο δημόσιου διαλόγου αυτό τον μήνα μετά την άρση, την 1η Ιανουαρίου, των περιορισμών στην άδεια εργασίας στη Βρετανία πολιτών βουλγαρικής και ρουμανικής καταγωγής, κάτι το οποίο σύμφωνα με προηγούμενες δημοσκοπήσεις απασχολεί ιδιαίτερα τους Βρετανούς.

Αλλες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι όλο και περισσότεροι συντηρητικοί ψηφοφόροι στρέφονται προς το UKIP, το οποίο δεν έχει ποτέ εξασφαλίσει έδρα στο εθνικό κοινοβούλιο, γιατί συμφωνούν με το σχέδιο του κόμματος για έξοδο της χώρας από την ΕΕ και δραστική μείωση του αριθμού των μεταναστών.

Στη δημοσκόπηση της YouGov προέκυψε ακόμη ότι η τάση των ψηφοφόρων αναφορικά με τις εθνικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2015 είναι διαφορετική: οι Εργατικοί εμφανίζονται πρώτο κόμμα με 39%, οι Συντηρητικοί δεύτεροι με 33% και το Κόμμα της Ανεξαρτησίας τρίτο με 12%.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα