Σάββατο, 17 Αυγ.
36oC Αθήνα

Πριν τις 15 Γενάρη το ασφαλιστικό και μετά οι αγρότες

Πριν τις 15 Γενάρη το ασφαλιστικό και μετά οι αγρότες

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους και παρά την φημολογία οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως δεν πρόκειται να υπάρχουν απώλειες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Κατά την καθιερωμένη Δευτεριάτικη σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συζητήθηκε ο “οδικός χάρτης” μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία προσδιορίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ σχετικά με τις επόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αποφάσεις αναμένεται να λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την Τετάρτη.

Όσον αφορά την φορολογία των αγροτών θα συζητηθεί μετά τον Φεβρουάριο και το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, θα κατατεθεί μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος κυβερνητικοί παράγοντες σημείωναν τα συχνά κωλύματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι που προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και διευκρίνιζαν ότι το σημερινό δημοσίευμα των FT με δηλώσεις του πρωθυπουργού του Αλέξη πρόκειται για μια παλαιότερη ελεύθερη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο που υπογράφει το ρεπορτάζ όταν ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Παρίσι!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε