Site icon NewsIT

Προ των ευθυνών τους – Βενιζέλος: Θα θέσει θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του

19.11.2013 | 09:16
Προ των ευθυνών τους – Βενιζέλος: Θα θέσει θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του

Η πρόσκληση συνεργασίας που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ιδίως του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε έκρηξη στο πολιτικό σκηνικό καθώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνει το κάλεσμα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως…«πρόσκληση αποστασίας» .

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσω της εφημερίδας «Τα Νέα» άσκησε την πιο σφοδρή επίθεση προς την Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για «πολιτική αλητεία», αναγνωρίζοντας όμως εμμέσως πλην σαφώς το μείζον πολιτικό θέμα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Γι΄ αυτό, και με αφορμή τα τελευταία φαινόμενα «αντάρτικου» (Τζάκρη, Σηφουνάκης….) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος άδραξε την πολιτική ευκαιρία για να συγκαλέσει την Τετάρτη την Κ.Ο. προκειμένου να θέσει τους 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών τους.

Εκτιμάται και σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καλέσει ευθέως τους βουλευτές να απαντήσουν στην «πρόκληση-πρόσκληση» Τσίπρα θέτοντας το δίλημμα «Ή με στηρίζετε και συνεχίζουμε ή όχι»….

Με άλλα λόγια ο κ. Βενιζέλος θα θέσει ουσιαστικά «θέμα εμπιστοσύνης» προς το πρόσωπο του, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Κ.Ο. την Τετάρτη να χαρακτηρίζετε ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του κ. Βενιζέλου αλλά και της κυβερνητικής συνοχής σε μια κρίσιμη επίσης φάση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τους δανειστές.

Πάντως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση όντας ευαίσθητοι απέναντι σε θέματα… «αποστασίας» δεν πρόκειται να «ρίξουν» τον κ. Βενιζέλο, αλλά θα συνεχίσουν την κριτική σε χαμηλούς ή υψηλούς τόνους κρατώντας το κλειδί των εξελίξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Ο Βενιζέλος λέει αποστάτες όσους δε θέλουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά

Αυτά τα λεφτά παίρνουν οι βουλευτές – Οι λίστες με τις αποζημιώσεις

Ντόρα κατά Τσίπρα: Δεν έχει πολιτική λύση και τάζει στους πάντες

Μαίνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Σκουρλέτης σε Βενιζέλο: Εσύ είσαι ο αποστάτης όχι ο Τσίπρας!

Μουλόπουλος: Γελωτοποιός και βιζιτού ο Τατσόπουλος

Κεδίκογλου: σε ηθικό και πολιτικό κατήφορο ο Τσίπρας

Τζάκρη: Δεν πάω στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σοσιαλιστικό το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version