Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε το παρών στην ειδική ημερίδα διαλόγου μεταξύ στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και του Ιδιωτικού τομέα που διοργανώσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων με θέμα “Γέφυρες Συνεργασίας”, όπου παρέλαβε και τιμητικό βραβείο από τον σύμβουλο διοίκησης της ΕΑΣΕ, Γιάννη Αναστασόπουλο, και τον πρόεδρο της ΕΑΣΕ, Βασίλη Ραμπάτ.
Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το ΔΣ του Nizami Ganjavi International Center και τους συνεχάρη για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη αποστολή τους. Επίσης, εξήρε το θέμα, το οποίο απασχόλησε την Ημερίδα που διοργάνωσαν χθες στην Αθήνα και αφορούσε «Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Μεσόγειο».
Click4more: Τηλεφώνημα Παυλόπουλου σε Σακελλαροπούλου
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε, ότι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ξεπερνά την Μεσόγειο, είναι μια παγκόσμια αποστολή, δοθέντος ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου αφορά τον παγκόσμιο πολιτισμό.
«Η Μεσόγειος είναι σταυροδρόμι πολιτισμών και ως σταυροδρόμι πολιτισμών έχει μνημεία τα οποία αφορούν τον κόσμο ολόκληρο. Είναι και ένα παράδειγμα, νομίζω – γιατί είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο – για το τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον ώστε, μαζί με την βελτίωση της ποιότητας ζωής, να περισώσουμε ό,τι είναι πολύτιμο από την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας», πρόσθεσε.
Ευχήθηκε, επίσης, οι προσπάθειές τους να βρουν και άλλους μιμητές για το μέλλον και, κυρίως, να αφυπνίσουν όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούν πως το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι δευτερεύουσας σημασίας ή δεν υπάρχει. «Ας αφυπνίσει όλους εκείνους οι οποίοι, με πολύ μεγάλη ευκολία – θα έλεγα με μεγάλη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα – αγνοούν τις τεράστιες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και για την ζωή μας και για τον πολιτισμό μας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Από την πλευρά της, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και μέλος του ΔΣ NGIC κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή και του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την αμέριστη συμπαράστασή του, στο έργο του Ιδρύματος και στο Nizami Ganjavi, ενώ παράλληλα τον ευχαρίστησε και για το μεγάλο έργο που έχει προσφέρει σε διεθνές επίπεδο.
«Εμείς εύχομαι να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε για εθνικά θέματα που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς επίσης να προφυλάξουμε όλο αυτό το πολιτιστικό έργο που έχει γίνει ανά τους αιώνες από το πρόβλημα που υπάρχει τώρα με την κλιματική αλλαγή» κατέληξε η κ. Βαρδινογιάννη.