Πολιτική

Προειδοποίηση Σκρέκα: «Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει, θα το πληρώσει ακριβά»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έστειλε μήνυμα σε όσους αισχροκερδούν.

«Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει ή να βγάλει έστω και ένα λεπτό παραπάνω από ό,τι έβγαζε το διάστημα πριν την πληθωριστική κρίση, θα το πληρώσει πολύ ακριβά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε σημερινή (5.9.2023) συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Επιβάλαμε χθες πρόστιμα 940.000 ευρώ σε 5 αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις, ενώ πριν λίγες εβδομάδες επιπλέον 1.400.000 ευρώ», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε το σύνολο των κωδικών που περιλαμβάνονται στο “Καλάθι των Μαθητών” για τα σχολικά είδη. Εντός του 2023, έχουμε διενεργήσει πάνω από 9.000 ελέγχους, έχουμε διαπιστώσει 1.300 παραβάσεις και έχουμε επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ».

Ο Κώστας Σκρέκας επισήμανε ότι «η ακρίβεια επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τους Έλληνες καταναλωτές» και ιεράρχησε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης «να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια απέναντι στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και αυτούς που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή».

 

«Εργαζόμαστε πάνω σε τρείς άξονες: αυστηρούς ελέγχους στην αγορά, ενίσχυση του ανταγωνισμού μέσα από το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και το “Καλάθι των Μαθητών” και, τρίτον, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, με αυξήσεις μισθών, μείωση της φορολογίας και μέτρα όπως το market pass, μέσω του οποίου καλύπτουμε σε 1.000.000 νοικοκυριά σχεδόν το 100% της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα. Συνεχίζουμε τη μάχη κατά της ακρίβειας», διαβεβαίωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η στήριξη της μεσαίας τάξης το «κλειδί» για την ανάκαμψη της ΝΔ και το «καλάθι» της κυβέρνησης στη ΔΕΘ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» και η αντιμετώπιση του, μέσα από την ενίσχυση των εισοδημάτων, είναι το «κλειδί» για την δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8
«Ψευδές ότι προερχόταν από 36ωρη εφημερία» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη γιατρό που τράκαρε με τρένο στην Πάτρα
Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ευχήθηκε περαστικά στη γιατρό, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται, διευκρίνισε πως δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία, όπως γράφτηκε
Άδωνις Γεωργιάδης 4
Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Οικογένειας: Η προσιτή στέγη είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας
«Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και αφορά την προσφορά και την ζήτηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου 9