Site icon NewsIT

Πρόοδο είδαν Κομισιόν και εκπρόσωποι των θεσμών

22.11.2016 | 14:52
Πρόοδο είδαν Κομισιόν και εκπρόσωποι των θεσμών

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρντ λέγοντας ότι σημειώθηκε "καλή πρόοδος".

Η ίδια ανέφερε πως η αναχώρηση των θεσμών σήμερα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ υπογράμμισε πως στόχος παραμένει η επίτευξη “συνολικής συμφωνίας” για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης “σύντομα”. Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά με την επίσκεψη του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα, επανέλαβε ότι αυτή θα γίνει πριν το τέλος του μήνα.

Ταυτόχρονα, «πολύ καλή πρόοδος» αποτιμούν οι εκπρόσωποι των θεσμών ότι σημειώθηκε κατά τις επαφές τους στην Αθήνα με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης. Επισημαίνουν, δε, ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ελληνικές αρχές κατά τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές από το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών, «η αποστολή στην Αθήνα ολοκληρώθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί. Έγινε πολύ καλή πρόοδος και ο στόχος παραμένει να φτάσουμε σύντομα σε μια συνολική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM. Το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτιμήσουμε αυτήν την διαδικασία. Οι θεσμοί θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά με τις ελληνικές αρχές τις επόμενες μέρες».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version