Πολιτική

Πρόωρες εκλογές: Τι απαντά ο πρωθυπουργός για τα σενάρια – Τα επιχειρήματα όσων εισηγούνται κάλπες μετά τα «καλοκαιρινά μπάνια»

Απάντηση στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έδωσε από την περιοδεία του στη Μαγνησία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας».

Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν πως αυτή παραμένει η πρώτη επιλογή του κ. Μητσοτάκη.Ωστόσο δεν παραβλέπουν πως υπάρχει μία σειρά από λόγους που θα δικαιολογούσαν προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, πριν δηλαδή έρθει ο χειμώνας, ο οποίος όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι δύσκολος.

Με… “προεκλογικό άρωμα”;

‘Ήδη, από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο της Ν.Δ. πριν 15 ημέρες, πολλοί ήταν αυτοί που “στοιχημάτιζαν” ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για… παν ενδεχόμενο.

Ουσιαστικά εκτιμούσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το κόμμα σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας. Ενώ και η επίσκεψη του χτες στη Μαγνησία, η οποία συνοδεύτηκε από ανακοινώσεις για διάθεση κονδυλίων για αρδευτικά έργα, αλλά και πρόσθετους πόρους για την βιολογική κτηνοτροφία, θύμιζε… τις “στοχευμένες” περιοδείες που γίνονται προεκλογικά.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το newsit.gr, το σενάριο προσφυγής στις κάλπες, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ξαναμπήκε ζωντανά στο τραπέζι.

Με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός, φέρεται να “ακούει” με αυξημένη προσοχή τις εισηγήσεις συνεργατών και συνομιλητών του για επίσπευση των εκλογών.

Με “όχημα” την καλή τουριστική περίοδο και τα αυξημένα έσοδα που θα αφήσει ο τουρισμός, τη βελτίωση του πολιτικού κλίματος από την αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος που θα δουν από τον Ιούλιο οι καταναλωτές, και τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και το θετικό αποτύπωμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α., εκτιμούν ότι δημιουργούνται οι συνθήκες για μια δυναμική εκλογική “κούρσα” μέσα στον Σεπτέμβριο.

Είναι κοινή η εκτίμηση ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και η κατάσταση της οικονομίας θα δικαιολογούσε η κυβέρνηση να προσφύγει νωρίτερα στις κάλπες.

Οι πιθανές ημερομηνίες

Εφόσον ο Πρωθυπουργός υιοθετήσει τις εισηγήσεις που του γίνονται, τότε οι εκλογές μπορούν να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή μετά τον Δεκαπεντάγουστο, για να διεξαχθούν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Έτσι, οι δεύτερες κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν ως το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή