Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Προς …Θεσμούς και Brussels Group: Εξι Ελληνες στους διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών!

Προς …Θεσμούς και Brussels Group: Εξι Ελληνες στους διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών!

Εξι Ελληνες (Αριστοτέλης, Πλάτων, Σωκράτης, Μέγας Αλέξανδρος, Ομηρος και Πυθαγόρας) στους διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών. Ε, ρε μάνα μου, που θα έλεγε και ο Καραγκιόζης, τί επιχείρημα κι΄ αυτό για τις διαπραγματεύσεις με τους …Θεσμούς!

 Γιατί αν αυτό δεν είναι το θαύμα μιας χούφτας ανθρώπων σε τούτη τη γωνιά της γης, αν αυτό δεν αποτελεί απόδειξη της προσφοράς στον παγκόσμιο πολιτισμό, που όλοι και ιδίως οι Βόρειοι πρέπει να σέβονται και να …πληρώνουν γιατί τους κατεβάσαμε από τις βελανιδιές, τότε οι λέξεις έχασαν τη σημασία τους.

Στην έρευνα που έκανε το αμερικάνικο ΜΙΤ, υπάρχει και κάποιος που έγραψε και για μένα, ο Ομηρος, ενώ και όλους τους άλλους -με εξαίρεση τον Κομφούκιο γιατί ζούσε σε άγνωστο στα νιάτα μου κόσμο- τους γνωρίζω καλά γιατί είναι νεότεροί μου.

Στο ερώτημα αν στη δεκάδα υπάρχει κανένας βόρειος καταναλωτής βελανιδιών η απάντηση είναι αρνητική.

Κι΄ αν η λίστα είχε δημοσιευτεί κανένα δίμηνο νωρίτερα, θα πρότεινα στον Γιάνη Βαρουφάκη να τη συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις, έτσι για να τη σπάσει του Σόιμπλε και των …Θεσμών. Τώρα, όμως δεν το προτείνω γιατί σοβάρεψαν οι διαπραγματεύσεις και δεν σηκώνουν δημιουργική ασάφεια.

Αλλά για να είμαι δίκαιος αν με ρωτήσουν τι σχέση έχετε εσείς οι νεοέλληνες με αυτούς, με κάθε σεβασμό θα απαντήσω πως εκτός από το ίδιο όνομα (Ελληνες) σχεδόν καμία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε