Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανακοινώνει ο Σαμαράς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τους εκπροσώπους των φορέων ιατρών και φαρμακοποιών δέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Μετά το πέρας της συνάντησης δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών Μ. Βλαστάρακος, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπανδιας Οδοντιάτρων, Αθ. Κατσίκης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βλαστάρακος τόνισε οτι “ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τα θέματα υγείας. Αναλυτικότερα για τα προβλήματα που απασχολούν τους γιατρούς, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αύξηση της χρηματοδότησης, αναβάθμιση των ιατρικό φαρμακευτικών υποδομών, επαναπρόσληψη των ιατρών του ΕΟΠΠΥ και την στελέχωση των νοσοκομείων και των κλινικών ΜΕΘ”

Ο κ. Βλασταράκος υποστήριξε ακόμη” ζητάμε πλήρης ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος και εξορθολογισμό των δαπανών”.

“Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπική πρωτοβουλία να λυθούν πλήρως τα ζητήματα” ειπε κλείνοντας ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιατρών.

Απο την πλευρά του, ο κ. Πατούλης τόνισε: “Ζητήσαμε ισότιμη πρόσβαση στην υγεία τόσο για ανασφάλιστους όσο και για πολίτες που ζουν σε νησιά και χωριά απομακρυσμένα απο αστικά κέντρα”

Τέλος, ο κ Κατσικης υπογράμμισε οτι ” ο πρωθυπουργός κατανόησε πλήρως κατανόησε πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας και ειδικότερα ο ΕΟΠΠΥ ενώ συζητήσαμε την ένταξη των οδοντιατρικών υπηρεσιών στον ΕΟΠΠΥ”

Συνφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να ανακοινώσει προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με προτεραιότητα της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι λόγοι υγείας δεν επέτρεψαν τον πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλογου κ Κ. Λουράντο να παραστεί στη συνάντηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε