Πολιτική

Προσλήψεις τουλάχιστον 22 μονίμων υπαλλήλων στην Βουλή προανήγγειλε ο Βούτσης

Σε 22 με 24 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει η Βουλή, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Βούτσης κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας. Όπως ανέφερε, οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και θα καλύψουν κενά του οργανογράμματος.

Την ίδια στιγμή η Βουλή παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2018, που είναι κατά 1.000.000 ευρώ αυξημένος σε σχέση με το 2017. Αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια που παρουσιάζει αύξηση (0,75%).

Η αύξηση των δαπανών, μπορεί κατά ένα του τμήμα να οφείλεται στις αυξημένες εργοδοτικές εισφορές (για υπαλλήλους και βουλευτές) υπέρ ΕΦΚΑ, όμως μικρές αυξήσεις, οι οποίες αθροιζόμενες δημιουργούν ένα όχι τόσο ευκαταφρόνητο ποσό, καταγράφονται και σε «κωδικούς» που αφορούν τις βουλευτικές αποζημιώσεις για την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των Επιτροπών κ.α

Έρχονται προσλήψεις

Στον προϋπολογισμό έχει επίσης υπολογιστεί και η πρόσληψη από 22 έως 24 μονίμων υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν τα κενά του οργανογράμματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτης αυτό θα γίνει τηρώντας τον δημοσιονομικό κανόνα, που είναι μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από την υπηρεσία.

Παράλληλα ανέφερε πως θα υπάρξει αποκατάσταση όσων εργάζονται με συμβάσεις έργου και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής, ενώ αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του Κοινοβουλίου, του πλούσιου και μοναδικού ιστορικού της υλικού, ο κ. Νίκος Βούτσης ανάφερε πως θα υπάρξουν και προσλήψεις με συμβάσεις του αναγκαίου προσωπικού.

Σημείωσε ταυτόχρονα πως έχουν μειωθεί οι απολαβές των βουλευτών, έχει εξομοιωθεί το μισθολογικό των υπαλλήλων με το υπόλοιπο δημόσιο, έχει εναρμονιστεί το φορολογικό καθεστώς και υπάρχει προληπτικός έλεγχος των δαπανών της Βουλής από το πρώτο ευρώ με κωδικό στην Τράπεζα της Ελλάδας.

“Επίθεση” στους δανειστές

Ο κ. Νίκος Βούτσης, πάντως, επεσήμανε την ανάγκη να «διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού η αυτονομία και η λειτουργία της Βουλής γιατί ενθαρρύνει τη Δημοκρατία και τη σχέση των τριών εξουσιών…».

Υπογράμμισε μάλιστα την σπουδαιότητα αυτή μιλώντας για τις πιέσεις που άσκησαν οι δανειστές σε ζητήματα όπως η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, το πόθεν εσχες των πολιτικών ή τον προϋπολογισμό της Βουλής, ζητώντας να περάσουν όλες οι αρμοδιότητες σε ανεξάρτητες αρχές εσόδων ή ΜΚΟ.

Όπως είπε, ήθελαν να τοποθετηθεί μη πολιτικό πρόσωπο ή αρχή επικεφαλής της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, και να απολέσει η Βουλή την ανεξαρτησία της.

Αντίστοιχες πιέσεις υπήρχαν και για εκχώρηση της αρμοδιότητας κατάρτισης του Προϋπολογισμού της Βουλής αλλά και της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων.

“Εμείς δεν υποκύψαμε σε σε αυτές τις πιέσεις. Είναι πολιτική επιλογή να μην ακούμε τις σειρήνες του ελιτίστικου διεθνιστικού λαϊκισμού”

Υποστήριξε επίσης ότι διασώθηκε η δυνατότητα ο Πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουής να είναι ένας αντιπρόεεδρος της Βουλής λέγοντας πως αξιοποιήθηκε ένα άρθρο του Κανονισμού της Bundestag

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα