Πολιτική

Η πρόταση έκπληξη των δικηγόρων του τούρκου αξιωματικού για το άσυλο

Το θέμα της νομιμότητας ή όχι της διοικητικής κράτησης του Τούρκου αξιωματικού στον οποίο χορηγήθηκε άσυλο και στην συνέχεια μετά από αίτημα της Κυβέρνησης «πάγωσε», εξετάζεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Εκτός απροόπτου η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

Σήμερα οι δικηγόροι του Τούρκου αξιωματικού προσήλθαν ενώπιον του Προέδρου Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου και υποστήριξαν οτι η συνέχιση της κράτησης του, είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων 7 σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η Αστυνομία να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.

Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης και μπορεί να προσβληθεί από τον αλλοδαπό σε επόμενο στάδιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο κ. Σημανδράκος έστειλε δύο επιστολές στο Μαξίμου, το αυτί του Πρωθυπουργού άκουσε τίποτα;»
«Τα γνώριζε και τα επέτρεψε μία ''γαλάζια'' συμμορία που έχει καταληστεύσει τους ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης