Πολιτική

Πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη δύναμη παραμένει και φέτος η ΔΑΠ στις εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που και αυτή την χρονιά έδωσαν ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της, η ΠΑΣΠ εμφανίζει πτώση, αισθητή άνοδο εμφανίζει η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και περίπου στα ίδια μένουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡ.ΕΝ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά). Η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 50%.

Κατά τους εκπροσώπους της ΔΑΠ, τα ποσοστά της παράταξης φέτος ήταν αυξημένα,. Σε 60 συλλόγους των ΑΕΙ δίνει 42,1% στα δικά της ψηφοδέλτια, 12,67% στην ΠΑΣΠ, 18,38% στην Πανσπουδαστική, 10,31% στα ΕΑΑΚ και 5,5% στην ΑΡ.ΕΝ.

Κατά την Πανσπουδαστική τα ποσοστά της παράταξης αυξήθηκαν εφέτος αισθητά, άνοδος που όπως λέει ο εκπρόσωπος της παράταξης Νίκος Σταματόπουλος, έφτασε το 6,5% στα ΤΕΙ σε σχέση με πέρυσι και το 5,44% στα ΑΕΙ.

Οι εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής δίνουν σε 78 από 193 συλλόγους στα ΑΕΙ 22,52% στα ψηφοδέλτια της παράταξης τους (πέρυσι 17.99%), 30,51% στην ΔΑΠ (πέρυσι 31,06%), 13,71% στην ΠΑΣΠ (πέρυσι 17,99%), 12,73% στα ΕΑΑΚ (πέρυσι 13,54%), 5,66% στην ΑΡ.ΕΝ. (πέρυσι 4,57%), 12,92% στα λοιπά ψηφοδέλτια (πέρυσι 14,70%).

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε υποτονικό κλίμα και χωρίς απρόοπτα με εξαίρεση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου εισέβαλαν εξωπανεπιστημιακά στοιχεία και πήραν τρεις κάλπες τις οποίες στη συνέχεια έκαψαν.

Την εισβολή καταδίκασε η ΠΑΣΠ της οποίας το οικονομικό πανεπιστήμιο θεωρείται προπύργιο. Η ΠΑΣΠ αποφάσισε κατόπιν αυτών να μην ανακοινώσει αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2