Πολιτική

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές

- Το οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις 
- 52% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει κυβέρνηση είτε με μικρή είτε με μεγάλη διαφορά
- Πάνω από 40% το ποσοστό των πολιτών που δεν θέλουν προώρες εκλογές
- Σταθερά τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με ποσοστά περίπου στο 7%
- 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο  για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και το 67% πως δε θα τηρήσει τις υποσχέσεις του

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 32,7%. Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από το 31% ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 16% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 52% εκτιμά πως όταν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής είτε με μικρή, είτε με μεγάλη διαφορά.

Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων.

Πρωτιά με οριακή διαφορά 0,6% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.

Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Το 67% μάλιστα δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πόση αξία έχει η ανάπτυξη όταν η χώρα εξαθλιώνεται;» – Μετά τον Ρεν και το Βερολίνο: Μην ελπίζετε σε χαλάρωση της πίεσης λόγω πλεονάσματος!

Παρέμβαση Παπανδρέου για Φαρμακονήσι: Απαράδεκτος ο Βαρβιτσιώτης

Τσακωμός για την επιστολή Τσίπρα σε Ρομπάι – Κεδίκογλου: Είσαι συκοφάντης – ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή, υπάρχουν και νεκροί!

Προσκλητήριο Τσίπρα σε κορυφαία στελέχη για τις εκλογές του Μαϊου

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Χειρότερο κόμμα η Χρυσή Αυγή, αλλά την ψηφίζουν!

Μπροστά με 3,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «Ομάδα Αλήθειας» – «Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να πετούν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης»
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικοινωνιακό παρακράτος» αναφορικά με τις σχέσεις που έχει το κόμμα της ΝΔ με την «Ομάδα Αλήθειας» και καταγγέλλει μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρα πολιτικών αντιπάλων
Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης