Πολιτική

Πρώτο «όχι» στην άρση ασυλίας Βαρουφάκη για το… «σπάσιμο» της καραντίνας

Τη μη άρση ασυλίας του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, απορρίπτοντας το εισαγγελικό αίτημα για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Η δικογραφία αφορούσε το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην Αίγινα με άνδρα του λιμενικού σώματος την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, επειδή ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε να μεταβεί ακτοπλοϊκώς από την εξοχική του κατοικία στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της Βουλής.

Click4more Υπόμνημα Βαρουφάκη στην Βουλή για το “σπάσιμο” της καραντίνας – “Συνταγματικό και ηθικό μου δικαίωμα”

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζήτησε από τα μέλη της να απορρίψουν την εις βάρος του δικογραφία ως «συνταγματικά και ηθικά απαράδεκτη», κάνοντας λόγο για «συνταγματικό δικαίωμα απρόσκοπτων μετακινήσεων βουλευτών».

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές Θανάσης Πλεύρης από τη ΝΔ και Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση, διαφοροποιήθηκαν ως προς το σκέλος του αδικήματος της απείθειας, υπερψηφίζοντας την άρση ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, η οποία και θα αποφασίσει τελικά.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ