Πολιτική

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση με 22%

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα "Το Ποντίκι".

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για “Το Ποντίκι”, η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%.

Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο.

Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα, με το 49% να θεωρεί κακή ή μάλλον κακή την εξέλιξη και το 46% να εκτιμούν ως σίγουρα ή μάλλον καλή εξέλιξη.

Ως πλέον δυσαρεστημένοι από τη νέα προσφυγή στην κάλπη εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
3