Πολιτική

Προϋπολογισμός: Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή – Τι θα περιλαμβάνει η ομιλία Τσίπρα

Λίγο μετά τις 14.00 άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον πτοϋπολογισμό, που ψηφίζεται απόψε.

Στις αποφάσεις του Eurogroup, τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και τις εξαγγελίες του για χαμηλοσυνταξιούχους και νησιά αναμένεται να αναφερθεί στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να θέσει και διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της κυβέρνησης που επιδιώκει την ανάπτυξη και της Νέας Δημοκρατίας που επιδιώκει τη συντριβή της κοινωνίας -όπως αναμένεται να πει.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για την αξιολόγηση, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση, και θα θέσει πολιτικά όρια, διαμηνύοντας στους εταίρους ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2017.

Αξιοσημείωτο είναι το ρεκόρ ομιλητών, καθώς από τη Τρίτη που ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού μέχρι σήμερα, ζήτησαν και πήραν τον λόγο 196 βουλευτές και απομένουν μόλις 8 από όλους όσοι είχαν εγγραφεί.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είναι κοινωνικό αίτημα
«Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού είναι η απαίτηση του να νικήσει το φως και όχι το σκοτάδι. Να νικήσει η αλήθεια και όχι η συγκάλυψη. Να κερδίσει η δικαιοσύνη και όχι η ατιμωρησία»
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «συνειδητή αλλοίωση» της φράσης του για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
«Η φράση μου ήταν πως όσοι από τους πολιτικούς μιλάνε για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα. Για τους πολιτικούς μιλούσα, όχι για τους συγγενείς» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης