Site icon NewsIT

Ψάχνει επενδυτές στη Γερμανία ο Δένδιας

18.08.2014 | 14:08
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για το Βερολίνο ταξιδεύει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, έπειτα από πρόσκληση του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για να συζητήσουν την πορεία του αναπτυξιακού προγράμματος στην Ελλάδα, την προοπτική επενδύσεων στη χώρα μας και τη συμμετοχή της Γερμανίας στο Αναπτυξιακό Ταμείο.

Αντικείμενο των συναντήσεων του κ. Δένδια στο Βερολίνο θα αποτελέσουν οι αναπτυξιακές προοπτικές και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, υπό το πρίσμα της προόδου του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών. Θα συζητηθούν, επίσης, η πορεία υλοποίησης του σχεδίου για τη σύσταση Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών- κυρίως μικρομεσαίων- επιχειρήσεων, η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας.

Σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, ο υπουργός Ανάπτυξης θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τη Διοίκηση της Τράπεζας KfW στις 7 μ.μ., τοπική ώρα.

Αύριο, Τρίτη, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας, Χέλγκε Μπράουν (9.30 π.μ. τοπική ώρα), με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (11.30 π.μ.), με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (3 μ.μ.), με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Καγκελαρίας, Νικολάους Μέγιερ- Λάντρουτ (4 μ.μ.) και με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Στέφαν Στάινλαϊν (5 μ.μ.).
Επιπλέον, την ίδια μέρα, ο κ. Δένδιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών BDI (1 μ.μ.).

Τέλος, την Τετάρτη 20 Αυγούστου, ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ (10 π.μ. τοπική ώρα).

Διαβάστε επίσης:

“Όχι άλλα λάθη” διαμηνύει το Μαξίμου

Ενέργεια και πολιτική επιρροή στην πιο στρατηγική περιοχή του Πλανήτη!

Έκθεση με ομιλητή τον Γ. Παπανδρέου διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου 1-7 Σεπτεμβρίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version