Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ψάχνουν τη “χρυσή τομή” για τους δημοτικούς αστυνομικούς – Task force θα βρει πού θα “κινηθούν”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

– Ομάδα εργασίας αναλαμβάνει την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών
– “Να καλυφθούν θέσεις σωφρονιστικών φυλάκων”, δήλωσε ο Χ. Αθανασίου
– Κρίσιμες συναντήσεις της ΚΕΔΕ με Βενιζέλο, Στουρνάρα, Μητσοτάκη και Μιχελάκη
– Ξεκινάει η… διαβολοβδομάδα για την κυβέρνηση, με κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή
– Απεργούν οι δήμοι μέχρι την Τετάρτη – Φόβοι για συσσώρευση των σκουπιδιών
– 24ωρη γενική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου

Μετά και την εντολή του Αντώνη Σαμαρά να έχει ολοκληρωθεί η κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συσταθεί άμεσα μια ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

Ύστερα από τις δηλώσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια και Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών.

24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ 

Επισήμαναν σχετικά ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας η οποία θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς σημειώνουν, πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.
Το μήνυμα που στέλνουν είναι πως 4/5 θα αξιοποιηθούν, αλλά θα είναι και άλλοι που θα απολυθούν.

“Υπάρχουν ανάγκες επέιγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία της κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «οι δημοτικοί αστυνομικοί, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες».

Εκτός όμως από τους δυο υπουργούς, μηνύματα για την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο έστειλαν με συνεντεύξεις τους στον κυριακάτικο Τύπο τόσο ο πρωθυπουργός όσο και υπουργοί της κυβέρνησης. Όλοι επέμειναν πως κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις, θα γίνουν όπως έχει σχεδιαστεί.

Ανένδοτος από τους δημάρχους – Συναντήσεις με την ΚΕΔΕ

Στο μεταξύ, αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Οι δήμαρχοι έχουν κηρύξει ανένδοτο στην κυβέρνηση και στην έκτακτη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να κλείσουν τους δήμους τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, όταν ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.
Πολλοί δε είναι οι δήμαρχοι που έχουν υποβάλει στη διάθεση της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους και απειλούν να τις κάνουν πράξη αν περάσει το πολυνομοσχέδιο.

Κλειστοί θα είναι τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη οι δήμοι – Εξαιρούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες

Θέμα των συναντήσεων θα είναι οι αντιρρήσεις της Αυτοδιοίκησης – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής – στα προωθούμενα με το πολυνομοσχέδιο μέτρα, με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέση σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Στις 2 μ.μ. η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον  Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, στις 4 μ.μ., η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κλειστοί οι δήμοι για το επόμενο τριήμερο – Μπαράζ απεργιών

Η εβδομάδα αρχίζει με απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς οι δήμοι αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστοί από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. 

Ωστόσο, θα λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες καθαριότητας και οι κοινωνικοπρονοιακές δομές, με εξάιρεση την Τρίτη (16/7), που είναι ημέρα πανελλαδικής απεργίας.  
Την ίδια μέρα απεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να μην κάνει πίσω για κινητητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις

Στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η διαβολοβδομάδα της κυβέρνησης

Δεν είναι μόνο οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και τους δήμους που θα κάνουν δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες. Είναι και όσα θα γίνουν στη Βουλή.

Τη Δευτέρα η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μπορεί η υπόθεση να μην έχει σχέση με κινητικότητα ή διαθεσιμότητα αλλά έχει με τη… συνοχή. Γιατί υπάρχουν φήμες πως βουλευτές που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου να επιλέξουν το “λευκό”. Κι αν αυτό γίνει, μπορεί στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν, να τους μιμηθούν άλλοι.

Ήδη στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν φόβοι για αντάρτικο αλλά το… μασάζ έχει ξεκινήσει ώστε την Τρίτη και την Τετάρτη, όταν συζητείται το πολυνομοσχέδιο να μην υπάρχουν διαρροές. Η εκτίμηση πάντως είναι πως το πολυνομοσχέδιο – προαπαιτούμενο θα περάσει και μάλιστα χωρίς απώλειες.

Δύσκολη μέρα και η Πέμπτη εξαιτίας του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ και την Παρασκευή συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Μέσα σ’ όλα έρχεται την Πέμπτη και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με Βενιζέλο και υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ομάδα εργασίας αναλαμβάνει την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών

Δένδιας: θα αξιοποιηθούν στο ακέραιο οι δημοτικοί αστυνομικοί

Μοτοπορεία δημοτικής αστυνομίας στα Νότια Προάστια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

«Πόρτα» της ΠΟΕ ΟΤΑ στη Χρυσή Αυγή: είστε ανεπιθύμητοι στις συγκεντρώσεις μας

Στουρνάρας: Ούτε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε νέοι φόροι

Εντολή Σαμαρά: Τελειώστε με την κινητικότητα της δημοτικής αστυνομίας μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου

Γ. Μιχελάκης: “Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν, θα απολυθούν”

Τρεις μέρες κλειστοί οι δήμοι σε όλη τη χώρα – Οι δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με Σαμαρ

24ωρη απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου

Τρεις μέρες κλειστοί οι δήμοι σε όλη τη χώρα – Οι δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με Σαμαρά

Πρόταση για «λουκέτο» στους δήμους – Δήμαρχος Λέσβου στο NewsIt: Παραιτούμαι, όποιος έχει τ’ αρχ@@@, να με ακολουθήσει!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε