Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Ψάχνουν τον ηγέτη της νέας κεντροαριστεράς! Θα είναι υποψήφια η Φώφη;

Ψάχνουν τον ηγέτη της νέας κεντροαριστεράς! Θα είναι υποψήφια η Φώφη;

Άνεμος αισιοδοξίας επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την παρέμβαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά για την συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και ιδίως σε συνδυασμό με το πιθανό ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου επί τω αναλογικότερω, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι έβαλε επιτέλους την ατζέντα για την διαμόρφωση ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου απέναντι στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται ήδη στο ποιος μπορεί να ηγηθεί αυτού του νέου πόλου, με τον επικεφαλής Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Θάνο Μωραϊτη να λέει “πως δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα θα έχουν όλοι, όσο περισσότερες υποψηφιότητες, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα”.

Απέναντι στη θέση αυτή υπάρχουν πάντως και ενστάσεις καθώς ορισμένοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να υπάρξουν ασυμβίβαστα, δηλαδή οι νυν πρόεδροι κομμάτων ή κινήσεων να μην έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας, εκτός και να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει εστία έντονων αντιπαραθέσεων και εμπλοκής της πρωτοβουλίας Γεννηματά.

“Είναι προς τιμήν μίας αρχηγού, η οποία έχει μόλις έξι μήνες ως αρχηγός, να λέει ότι δεν είναι το πρόβλημα ποιος θα είναι, εγώ θα βάλω και τη δικιά μου ηγεσία στη διάθεση της παράταξης, αν αυτό βοηθήσει την εξέλιξη της παράταξης” δήλωσε πάντως με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αναμένεται να συναντηθεί

– με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δεν βλέπει να χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητροτάκη

– πιθανότατα με το πρώην πρωθυπουργό, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τάσσεται υπό προϋποθέσεις υπέρ μιας προγραμματικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ

– με πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έχουν πλέον αποστασιοποιηθεί όπως την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Φλωρίδη κ.α.

– τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρο Θεοδωράκη, ενδεχομένως τον πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη αλλά και τον πρόεδρο των “Πρασίνων” Νίκο Χρυσόγελο,

– και φυσικά με τις κινήσεις που υπάρχουν ευρύτερα και δραστηριοποιούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε