Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία για την ολιγοήμερη παράταση του καθεστώτος διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των πανεπιστημίων.
«Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Θεανώ Φωτίου να καταγγέλλει, ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία στη Βουλή για να καλύψει την εξαπάτηση ενός ολόκληρου κλάδου από το υπουργείο Παιδείας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, αναφερόμενος στην τροπολογία, είπε, ότι «ο κ. Λοβέρδος προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τα δημιουργημένα προβλήματα» και δεν απέκλεισε «να απαιτηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στην περίπτωση που καθυστερήσει η αξιολόγηση των Οργανισμών και έρθει μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας».
«Επικοινωνιακό διαπληκτισμό» των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή αλλά και για εμπαιγμών των υπαλλήλων.
«Όχι» στην τροπολογία δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη καταγγέλλοντας, ότι την ίδια ώρα που δεν λειτουργεί τίποτα στα πανεπιστήμια και έχει υποβαθμιστεί πλήρως η λεγόμενη «δωρεάν λαϊκή παιδεία» η κυβέρνηση κόβει προσωπικό με λογιστικούς όρους.
Για φθηνό λαϊκίστικο ελιγμό του υπουργού Παιδείας μίλησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.
Τη θέση, ότι η τροπολογία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση διατύπωσε η Θεοδώρα Τζάκρη από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, όπως και κάθε μέτρο που ακόμη και για λίγες μέρες αποτρέπει την απόλυση έστω και ενός ανθρώπου. «Καλό, βέβαια, θα ήταν οι απολύσεις να γίνονται, όχι με την μεζούρα της τρόικας, αλλά με βάση τα οργανογράμματα και τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών», είπε η βουλευτής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης των 600 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ
Λοβέρδος: καμία απόλυση χωρίς αξιολόγηση
Πολύ κακό για το τίποτα! Πως Σαμαράς – Βενιζέλος βρήκαν λύση για τη διαθεσιμότητα