Παρασκευή, 30 Αυγ.
26oC Αθήνα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας με 156 υπέρ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας με 156 υπέρ

Mε 156 «υπέρ» έναντι 79 «κατά» και 17 «παρών» ψηφίσθηκε επί της Αρχής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα άρθρα 1 (που αφορά την ίδρυση της Αρχής) και 77 (για το σύστημα επιφυλακής του προσωπικού για την εποπτεία του φάσματος από παρεμβολές ) που τέθηκαν επίσης στην ονομαστική ψηφοφορία

Ειδικότερα, το άρθρο 1 ψηφίσθηκε από 174 βουλευτές έναντι 78 που το καταψήφισαν, ενώ το άρθρο 77 ψηφίσθηκε με 151 θετικές ψήφους, έναντι 44 «όχι» και 57 «παρών». Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχέδιο.

Η ονομαστική ψηφοφορία προκλήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας πάντως θέλησε να «διαχωρίσει» την αρνητική ψήφο των βουλευτών της ΝΔ από εκείνο που ανέφερε το σκεπτικό της ΧΑ.

Επί της Αρχής του νομοσχεδίου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΕΚ ψήφισαν «υπέρ», ΝΔ, ΧΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «κατά» ενώ με το «παρών» εκφράσθηκαν ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε