Site icon NewsIT

Ψυχρολουσία Τσίπρα από τους Γερμανούς… «συντρόφους»!

16.09.2013 | 08:23
Από την συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Από την συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Μπουρλότο» στο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα έβαλε ο πρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος, Die Linke, απορρίπτοντας την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα.

«Ψυχρολουσία» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα η αλλαγή στάσης του γερμανικοιύ κόμματος «Αριστερά» (Die Linke), που απορρίπτει ξαφνικά το αίτημα για αποπληρωμή του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.

Χαρακτηριστική ήταν, άλλωστε, η αμηχανία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενημέρωση για το θέμα, όταν δέχθηκε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Αυτό δεν είναι η σωστή λύση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα», είχε δηλώσει μία μέρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ, στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt». Πρόσθεσε, μάλιστα, «κοιτάζουμε μαζί προς τα μπρος, όχι προς τα πίσω», καθώς και ότι για τη διάσωση της Ελλάδας είναι αναγκαία μια άλλη πολιτική, «με βάση όχι τις διαφορές μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, αλλά πλουσίων και φτωχών» σε όλη την Ευρώπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αριστερό γερμανικό κόμμα «αδειάζει» τους Έλληνες συντρόφους του, καθώς είχε ταχθεί κατά της χορήγησης δανείων προς την Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρίξινγκερ στο Βερολίνο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, καθώς έχει προσκληθεί να παραστεί στην τελευταία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Die Linke, ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Το ότι θα συζητήσουν και το θέμα του κατοχικού δανείου, μετά τις αιφνιδιαστικές δηλώσεις Ρίξινγκερ, είναι δεδομένο. Μένει να δούμε και το πώς θα εξελιχθεί η συνάντησή τους, όμως, μετά την εξέλιξη αυτή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί επίσης με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιείται λίγο καιρό μετά την επίσκεψη Άσμουσεν στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, η οποία όμως δεν έγινε, λόγω απουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την πρωτεύουσα.

Ωστόσο, η συνάντηση δεν αναμένεται να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς είναι γνωστή η θέση του Αλέξη Τσίπρα για κούρεμα του χρέους, αλλά και οι απορριπτικές δηλώσεις εκ μέρους του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επί του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Τσίπρας:”Αν γίνονταν τώρα εκλογές θα παίρναμε απόλυτη πλειοψηφία”

”Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο – Η τρόικα κλείνει τα σχολεία”

Ρώτησαν τον Τσίπρα για το πουκάμισο Burberry! Δείτε video

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version