Πολιτική

“Πυρά” κατά Βενιζέλου απο τα άλλα κόμματα

Έντονες επικρίσεις κατά του υπουργού Οικονομικών διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Δημοκρατική Συμμαχία.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι “με πολύ θράσος ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να εμφανίσει το άσπρο ως μαύρο. Κατηγορεί το ΚΚΕ και την οργανωμένη λαϊκή πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων ως ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό που θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στο λαό και ως υπεύθυνη τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση”. “Ο λαός” , επισημαίνει το ΚΚΕ, “πρέπει να τιμωρήσει σκληρά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με την πάλη και τη ψήφο του και για όσα βάρβαρα έκαναν εναντίον του και για τα χειρότερα που του φέρνουν, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο κ. Βενιζέλος επί της ουσίας “δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική και ότι θα τελειώσει το σχέδιο ισοπέδωσης των εργαζομένων, ξεπουλήματος της χώρας και συρρίκνωσης της δημοκρατίας”. “Δεν υπάρχει καμία λευκή σελίδα για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με κάθε μνημονιακή πολιτική, με κάθε μέτρο ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων και λεηλασίας των εισοδημάτων”, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι “όποια συκοφαντική επίθεση και να εξαπολύσει στην Αριστερά, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες ούτε του ίδιου, ούτε της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Αυτοί που δεν έχουν προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι ίδιοι που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, που στηρίζουν την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι με τη συνέντευξή του “για πολλοστή φορά προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να αυτοεξαιρεθεί από την πολιτική που ασκείται. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών αποτελεί τη συνέχεια της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου” . Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι το Μνημόνιο 2 αποτελεί τη συνέχεια του Μνημονίου 1 και τα δυσβάστακτα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που προβλέπονται για τον Ιούνιο είναι η συνέχεια των μέτρων των δύο τελευταίων χρόνων.

“Ο κ. Βενιζέλος άρχισε την προεδρία του στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας γενικά και αόριστα χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής αυτοκριτικής”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου. “Μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε τη “διαγραφή μέρους των χρεών” της χώρας, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του για την πορεία της Ελλάδας ως εδώ”, πρόσθεσε ο κ. Ζαφειριάδης.

Διαβάστε
“Εδώ και 9 μήνες μπήκα μέσα στο καμίνι,στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά την κατάρρευση”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι