Πολιτική

“Πυρά” του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά Τόμσεν: Το άκρoν άωτον της ανευθυνότητας!

Σκωπτικά σχόλια για Τόμσεν, αρνητικός για την δομή του τραπεζικού συστήματος, "καμπανάκι" για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και "βολές" στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της οικονομίας, σήμερα στην Βουλή από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπο Γκότση.

Κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς και σχολιάζοντας τις αναφορές του Πολ Τόμσεν ότι “το ΔΝΤ θα αλλάξει τις εκτιμήσεις του για την Ελλάδα σε περίπτωση που πειστεί ότι έχει κάνει λάθος από τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία” είπε χαρακτηριστικά πως “εγώ, έτυχα να συνταξιδεύω με τον κ. Τόμσεν σε ένα ταξίδι από την Φραγκφούρτη στο Άμστερνταμ και είχε μαζί του 10 συνεργάτες εξοπλισμένους με laptop”, και πρόσθεσε “δεν ξέρω γιατί πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους… και να μας λένε να δούμε τα στοιχεία σας και εάν πειστούμε θα αλλάξουμε τις δικές μας θέσεις… Αυτό είναι το άκρoν άωτον της αποδοχής της ανευθυνότητας για την τύχη ενός λαού…”, πρόσθεσε με έμφαση ο πρόεδρος της Κεφαλαιαγοράς.

Ο κ. Χαράλαμπος Γκότσης αντιτάχθηκε και για το τραπεζικό σύστημα που έχει διαμορφωθεί  με την μια Κεντρική τράπεζα (ΤτΕ) και τις τέσσερις συστημικές. Αυτό είπε το τραπεζικό σύστημα πρέπει να «ανοίξει» με ένα παράλληλο σύστημα που σιγά- σιγά θα πρέπει να αναπτυχθεί, καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις στην άντληση κεφαλαίων και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης. Επισημαίνοντας πως το σημερινό τραπεζικό σχήμα δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα. Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια είπε πως αποτελούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις τράπεζες και σημειώνοντας πως με τέτοιους σκελετούς στα ενεργητικά των τραπεζών δημιουργεί πρόβλημα και στην αποτίμησή τους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφερόμενος στα ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας είπε πως αυτά δεν εστιάζονται στο 2009, αλλά υπήρχαν από το 2007 και κορυφώθηκαν το 2009 και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Τα περιοριστικά μέτρα έπρεπε να υπήρχαν από το 2007 και έτσι δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που βρεθήκαμε το 2009 που η χώρα αποκλείστηκε από τις αγορές.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα