Mε 153 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η υπερψήφιση όμως αυτή τραυμάτισε σοβαρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς πλέον αντί για 155 βουλευτές αριθμεί 153, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσταση, μιας και αυτά δεν ήταν τα τελευταία σκληρά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.
«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Απείχε από την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.
Με ανακοίνωσή του ο Στάθης Παναγούλης δήλωσε πως απέχει από την ψηφοφορία, καθώς έκανε πολύ υπομονή, αν και προς το τέλος διευκρίνιζε πως συνεχίζει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, μετά την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο κ. Τσίπρας είχε προειδοποιήσει πως όποιος διαφωνεί θα φεύγει.
‘Ετσι και έγινε λοιπόν με τον Στάθη Παναγούλη, ο οποίος διεγράφη αυτόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έφτασε σχεδόν τρέχοντας στην Ολομέλεια για να ανακοινωθεί η διαγραφή.
Δεν ήταν όμως η μόνη διαγραφή. Την ίδια μοίρα είχε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε προαναγγείλει πως θα καταψηφίσει τα προαπαιτούμενα. Έτσι και έκανε λοιπόν και λίγα λεπτά αργότερα, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τη διαγραφή του βουλευτή, ο οποίος πλέον θα είναι ανεξάρτητος.
Και οι δυο διαγραφέντες βουλευτές θεωρείται απίθανο να παραδώσουν τις έδρες τους και έτσι η κυβέρνηση από 155 βουλευτές μένει πλέον με 153 βουλευτές, ενώ στο Μαξίμου φοβούνται τις επόμενες κινήσεις του Γαβριήλ Σακελλαρίδη χωρίς να αποκλείουν πως μπορεί να έχει επαφές με τη γνωστή ομάδα των 53 του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, έγινε γνωστό πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί εκτάκτως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο το πρωί στις 10:00 την Παρασκευή.
Στο θέμα της ψηφοφορίας την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.