Πολιτική

Ραντεβού με τον Φρανσουά Ολάντ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Να συναντήσει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας θέλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το επιτελείο του Φρανσουά Ολάντ δεν έχει ακόμη απαντήσει.

Το αίτημα για συνάντηση από πλευράς του κ. Τσίπρα αποκάλυψε η αριστερή γαλλική εφημερίδα Humanite, ενώ επιβεβαιώνεται από πήγες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει απαντήσει αν θα δεχτεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ειδικού απεσταλμένου μας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε χθες εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ζήτησε να γίνει δεκτός από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Δεν υπάρχει απάντηση μέχρι στιγμής», γράφει το αποκλειστικό θέμα της Humanite.

Σημειώνεται στο ίδιο κείμενο ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιέρ Λοράν αλλά και τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, υποψήφιο της Αριστεράς στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Στην επιστολή του προς τον Φρανσουά Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφέρει, σύμφωνα με πήγες της γαλλικής εφημερίδας, ότι ζητά τη συνάντηση γιατί τα αποτελέσματα της Αριστεράς στις εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα μπορούν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε μια κοινωνική στροφή, χωρίς αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Και θα τονίζει, συνεχίζει η εφημερίδα, τα σημεία σύγκλησης στα «διαφορετικά προγράμματα των δυνάμεων της Αριστεράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναπόφευκτες πια οι εκλογές – Κλειδώνουν για 10 Ιουνίου; – Οι σχεδιασμοί Σαμαρά – Βενιζέλου

ΣΥΡΙΖΑ: Σκόπιμα διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις Στρατούλη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε εδώ, όρθιοι, θα έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευτερολογία του, τόνισε πως στόχος είναι η αναγέννηση του κόμματος για την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη - Οι αιχμές προς τον Σπίρτζη
Σωκράτης Φάμελλος
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3