Πολιτική

Ραντεβού στα τυφλά για Κωνσταντοπούλου – Παυλόπουλο!

Οι αιχμές της δεν έλειψαν. Τις συνηθίζει άλλωστε από την ημέρα που αποφάσισε να "χωρίσει" πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέλαβε τη σύνθεση της νέας Βουλής από τον Αντώνη Μανιτάκη και ετοιμάζεται να... πάει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 15:00.

Μόνο που θα το κάνει στα… βουβά. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην επιθυμεί την παρουσία κάμερας στη συνάντησή του με την απερχόμενη Πρόεδρο της Βουλής, επιβεβαιώθηκαν.

Φαίνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλει από τη μια να δώσει την ευκαιρία στη Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει… διάγγελμα και αφετέρου δεν θέλει να καταγράψουν οι κάμερες τα όσα θα πει η Πρόεδρος της Βουλής, που τις μπηχτές μάλλον δεν θα τις αποφύγει.

Όπως δεν τις απέφυγε και κατά τη συνάντησή της με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (21/092015) ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Βουλής για να της παραδώσει, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, τα αποτελέσματα των εκλογών και τη σύνθεση της νέας Βουλής.

Το Σύνταγμα αλλά και η κοινοβουλευτική παράδοση θέλουν τον πρόεδρο της Βουλής να παραδίδει τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι, η κα Κωνσταντοπούλου θα επικοινωνήσει, όπως είπε, με τον κ. Παυλόπουλο για να του ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Η… μπηχτή ήρθε μετά. Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε να διαφανεί η ενόχλησή της για το γεγονός πως ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας έχει… δρομολογηθεί, χωρίς εκείνη να έχει παραδώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αιχμή αφορούσε και το γεγονός πως… ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ!

Είπε χαρακτηριστικά: “Απ’ ό,τι ενημερώθηκα βέβαια από τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες χωρίς αυτή την ανακοίνωση”. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Έστειλε και ένα σαφές μήνυμα: “Εγώ μέχρι να παραδώσω στον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το Πολίτευμα”.

Μετά τη Βουλή, ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει και να τον αποχαιρετίσει, αφού η θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης λήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για παραίτηση Παπαδημητρίου: «Υπάρχουν ερωτήματα για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς – Άδικο να αποδίδουμε ευθύνες στον Σταϊκούρα»
«Δεν έχει ευθύνη για τη σύνταξη του πορίσματος, αυτό το κάνουν οι επιστήμονες» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Γεραπετρίτης: «Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη και Τραμπ εν ευθέτω χρόνο – Σταθερά καλή σχέση και ανοιχτοί δίαυλοι με τις ΗΠΑ»
«Είναι ήδη δομημένη η σχέση από την πρώτη θητεία του Αμερικανού Προέδρου. Νομίζω ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί όταν θα υπάρξει και η δεύτερη συνάντηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ
Δημοσκόπηση Real Polls: 19,9% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ με άλλο αρχηγό, 70,2% λέει όχι σε νέο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα
Το 29,8% θεωρεί ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει τις πιο ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας είναι το κόμμα το οποίο «κερδίζει» τις προτιμήσεις των πολιτών λόγω της αρχηγού του
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Με μεγάλη προχειρότητα το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ – Θα απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι που υποκύπτουν σε λάθη
«Στον νέο νόμο που θα φέρουμε στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου θα περιλαμβάνονται και απολύσεις για δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι υποκύπτουν σε λάθη»
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης στη Βουλή