Πολιτική

Ρατσιστική επίθεση Γερμανού πολιτικού μέσα στο Μαξίμου: “Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!”

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Γερμανό πολιτικό, Πέτερ Ραμσάουερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, Έλληνας φωτορεπόρτερ δέχτηκε φραστική επίθεση άνευ προηγουμενου από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη στιγμή της φωτογράφησης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε… μώλωπες.

Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

Πηγή: Εφημερίδα Αυγή
 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα «μαχαίρια» Κωνσταντοπούλου – Λαζαρίδης: «Βάλατε στη Βουλή από κολλητούς μέχρι τον σύντροφό σας» – «Είναι εδώ όλοι 24 ώρες το 24ωρο»
«Να σας συστήσω τον κ. Λαζαρίδη, τον βουλευτή της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής για τα Τέμπη, που μου ούρλιαζε ότι δεν έχω παιδιά» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αλέξης Τσίπρας στο Harvard: Τέσσερις προτάσεις για μία νέα δημοσιονομική αρχιτεκτονική της ΕΕ
Αύξηση του ορίου χρέους των ευρωπαϊκών οικονομιών από το 60% που είναι σήμερα στο 100%, πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Χάρβαρντ
Ο Αλέξης Τσίπρας ομιλητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Minta de Gunzburg του Πανεπιστημίου Harvard στις 27 Μαρτίου 2025
Κόντρα Μπακογιάννη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: «Ξέχασα ότι δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ», «εκείνο το κόμμα που φτιάξατε πού είναι;»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αντάλλαξαν «φαρμακερά» σχόλια για το πολιτικό τους παρελθόν και παρόν, αλλά και την επάρκεια επί νομικών θεμάτων
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή
Από τα αμφιθέατρα στην κόντρα για το παλιό καφενείο - Οι σχέσεις της Λίνας Μενδώνη με την Έφορο της Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου
Η έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου γνωρίζεται με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εδώ και πάρα πολλά χρόνια
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου