Πολιτική

Ρήγας: Υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών

Η διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει τονίζει σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Ρήγας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στο “Χωνί” για τη συμφωνία των Πρεσπών ότι «εφόσον από την πλευρά της ΠΓΔΜ οι διαδικασίες ολοκληρωθούν κανονικά, υπάρχει η διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα την επικυρώσει», ενώ με αφορμή τη στάση των ΑΝΕΛ στο συγκεκριμένο θέμα παρατήρησε ότι «το κυβερνητικό σχήμα δεν συνδέεται άμεσα με μια ψηφοφορία στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα από τις οποίες κρίνεται κοινοβουλευτικά μια κυβέρνηση. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι η συνταγματική θητεία της Βουλής με αυτή τη σύνθεση λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019».

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και επανέλαβε ότι «αποτελεί μια προσωπική επιλογή, ένα δυσάρεστο γεγονός, που ωστόσο δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση», ενώ με αφορμή τη συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων, ο κ. Ρήγας προτρέπει «όλους αυτούς που εξέθρεψαν τη κρίση και τη διαφθορά και εμφανίζονται σήμερα ως τιμητές, κάνοντας χρήση κατασκευασμένων στοιχείων και αυθαίρετων παραδοχών, “κρείττον του λαλείν το σιγάν”. Ο όλος θόρυβος είναι τεχνητός, δεν υπάρχει ζήτημα».

Για τα προβλήματα με την Τουρκία ο κ. Ρήγας επεσήμανες πως “ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται οι εξ Ανατολής γείτονές μας τα θέματα αυτά δεν είναι κάτι καινοφανές, η επιθετικότητα ιδιαίτερα σε επίπεδο ρητορείας αποτελεί πάγια τακτική τους. Ωστόσο, οι φραστικοί λεονταρισμοί, αλλά και οι προκλήσεις, δεν οδηγούν κατ’ ανάγκην στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις που φέρουν τη ΝΔ να εξακολουθεί να προηγείται, ο κ. Ρήγας σχολιάζει ότι «η ΝΔ μπορεί να χαίρεται γιατί προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εμείς όμως χαιρόμαστε γιατί κερδίζουμε τις εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης