Πολιτική

Ρωσική πρεσβεία κατά Τζέφρι Πάιατ: Κάποιοι θέλουν να μπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες

Έντονη ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για τα όσα διατύπωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα και πρώην πρέσβης στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ.

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην ρωσική πρεσβεία.

Με ταυτόχρονη ανάρτησε twitter και Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επισημαίνει πως «κάποιοι θέλουν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε περιπέτειες, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους για τον περιορισμό της Ρωσίας μέσω της δημιουργίας κρίσεων στα ρωσικά σύνορα».

Δηλώνουν ότι δήθεν «η Ουκρανία τήρησε τις δεσμεύσεις της υπό της Συμφωνίες του Μινσκ». Έχουν χάσει τελείως την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Στις 31 Ιανουαρίου, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ουκρανίας Α. Ντανίλοφ δήλωσε: «Η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας». Ενώ και ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι είχε πει ότι «οι Συμφωνίες του Μινσκ χρειάζονται όχι για την επίλυση της σύγκρουσης αλλά μόνο για τη διατήρηση των αντιρωσικών κυρώσεων», επισημαίνεται στην ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είναι κοινωνικό αίτημα
«Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού είναι η απαίτηση του να νικήσει το φως και όχι το σκοτάδι. Να νικήσει η αλήθεια και όχι η συγκάλυψη. Να κερδίσει η δικαιοσύνη και όχι η ατιμωρησία»
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «συνειδητή αλλοίωση» της φράσης του για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
«Η φράση μου ήταν πως όσοι από τους πολιτικούς μιλάνε για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα. Για τους πολιτικούς μιλούσα, όχι για τους συγγενείς» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης
Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε να κρύψω»
«Το ήθος μου, η πίστη μου κι η αλήθεια μου επιβάλλει να σας πείσω να υπέρψηφίσετε την αβάσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Καμία σκιά, καμία λάσπη» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Χρήστος Τριαντόπουλος
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου – «Για διευκόλυνση της δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών»
«Υποβάλλω την παραίτηση μου, με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασίλης Παπαγεωργίου