Πολιτική

Σαφάρι επενδύσεων από τον Μητσοτάκη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της ομογένειας και (υποψήφιους) επενδυτές θα έχει σήμερα στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη.

Αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) μίλησε στο Πανεπιστήμιο Tufts και αργότερα έδωσε το παρών σε δεξίωση της ομογένειας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού.

Ο στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να στρώσει το χαλί στους επενδυτές προκειμένου να έλθουν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, υποσχόμενος πολιτική σταθερότητα. Όπως επαναλαμβάνει, άλλωστε, η επιτυχία του οικονομικού του προγράμματος περνά – εκτός από τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα – από τις ξένες επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά την επίσκεψή του στο Μόναχο πριν από 15 μέρες περίπου ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με Γερμανούς επενδυτές, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, στη ΝΔ τονίζουν ότι τα μηνύματα που έρχονται από διάφορες κατευθύνσεις μαρτυρούν ότι η προσδοκία της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα είναι αυτή που κρατά ψηλά το ενδιαφέρον για τη χώρα μας και δικαιώνει την πολιτική της ΝΔ, ενώ ακόμη κι η επιτυχημένη έκδοση του 10ετούς ομολόγου οφείλεται ακριβώς σ’ αυτό το κλίμα – εξ ου και η ΝΔ επέλεξε να στηρίξει την κυβέρνηση για το ομόλογο και δεν έσπευσε να την κριτικάρει.

Στο περιθώριο, τέλος, της επίσκεψης και των συναντήσεών του, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ