Κυριακή, 7 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Σακελλαρίδης: “Προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια”

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για την εισβολή αντιεξουσιαστών στην Βουλή ήρθε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος καταδίκασε το… “ντου” και αναρωτήθηκε “ποιόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια”.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε χαρακτηριστικά για την εισβολή αντιεξουσιαστών στο ελληνικό Κοινοβούλιο:

“Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;

Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση της έννομης τάξης”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε