Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Ξεναγήθηκε από Μπακογιάνη στην έκθεση «200 χρόνια Ελλάδα» (pics)

Το παρόν έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη δράση «200 Χρόνια Ελλάδα – 40 Χρόνια Ευρώπη» και στην έκθεση « Η Ιστορία έχει πρόσωπο». Στον ρόλο του «οικοδεσπότη» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, περιηγήθηκε στις δύο εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αθηναίων, το pod.gr και το περιοδικό gr.mag. Πρόκειται για 21 αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε ειδικά σταντ του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Βασ. Όλγας, και αποτελούν πρωτότυπα έργα εικαστικών, φωτογράφων, σκιτσογράφων, γραφιστών και δημιουργικών γραφείων επικοινωνίας.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Sakellaropoulou Bakogiannis  ronia

Αμέσως μετά την ξενάγηση, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι πρόκειται για «μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση απόψεων, γιατί είναι ένας συνδυασμός με 21 podcast, όπου μιλούν πολιτικοί, ιστορικοί, λογοτέχνες, και 21 εικαστικά έργα».

Sakellaropoulou Bakogiannis  ronia

Επίσης, έκανε λόγο για «μία ενδιαφέρουσα οπτική, που μας δείχνει το πώς προχωράει ο τόπος μας και πώς οι νεότεροι καλλιτέχνες με τα έργα τους μπορούν να ενταχθούν στην πόλη, σε έναν ευχάριστο περίπατο στη Βασ. Όλγας» και προέτρεψε όλους τους Αθηναίους να επισκεφθούν αυτήν τη δράση, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα.

Β.ΣΟΦΙΑΣ

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιηγήθηκε στην υπαίθρια έκθεση «Η Ιστορία έχει πρόσωπο», που φιλοξενείται στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου. Στην έκθεση παρουσιάζονται 22 πίνακες με ορισμένα από τα 320 μοναδικά πορτρέτα αγωνιστών του ’21, που φιλοτέχνησε εκ του φυσικού από το 1839 – 1844 ο Benjamin Mary, διπλωματικός αντιπρόσωπος του Βελγίου στην Ελλάδα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Η συγκλονιστική παρέμβαση του λαού θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις»
«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» λέει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη
Φάμελλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Θα επαναφέρουμε τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μετά τα συλλαλητήρια
Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «είναι παγιωμένη η άποψη στην κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης μετά τα Τέμπη» και χρέωσε στον πρωθυπουργό «την κρίση αξιοπιστίας στη Δικαιοσύνη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη – Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια»
«Tο να πούμε "πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου