Πολιτική

Σακελλαροπούλου σε δημάρχους Ξάνθης και Καστοριάς: Μόλις τελειώσουν όλα θα έρθω να σας δω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημάρχους Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, καθώς και με τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρη Χάτσιο είχε σήμερα  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο δήμαρχος Ξάνθης ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τα μέτρα που παίρνονται προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και στο Δήμο Μύκης, που βρίσκεται σε καραντίνα. Ανέφερε επίσης τις προληπτικές ενέργειες που γίνονται, όπως τη μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καστοριάς, τόνισε ότι παρά τον σχετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι και εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών. Επισήμανε, όπως και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Χάτσιος, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ζήτησε από τους δημάρχους να μεταφέρουν την συμπαράστασή της, τόσο στους κατοίκους των περιοχών, όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα, δήλωσε ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, η Ξάνθη και η Καστοριά θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθεί.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ