Παρασκευή, 26 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σάλος από την δήλωση Σκουρλέτη – Άδειασμα απο Τζανακόπουλο – Οχι από ΝΔ

Σάλος από την δήλωση Σκουρλέτη – Άδειασμα απο Τζανακόπουλο – Οχι από ΝΔ

Απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όσο και από τη ΝΔ για όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών όσον αφορά στην ψήφιση μέτρων και αντίμετρων. Ο κ. Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι θα ήταν καλό να ψηφιστούν με ευρύτατη πλειοψηφία.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν μίλησε θεσμικά αλλά πολιτικά, ότι δηλαδή η αντιπολίτευση θα πρέπει υπερβαίνοντας τον εαυτό της να δηλώσει οτι η συμφωνία είναι πολυ καλύτερη από αυτήν που περίμενε και να την υπερψηφίσει. Ο κ. Μητσοτάκης και η αντιπολίτευση, κατά τον ίδιο τρόπο που καταψήφισε την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα επιλέξουν αυτοκαταστρεφόμενοι να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υπενθύμισε δε ότι και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές και δεν υπάρχει κανένας λόγος νομικός ή θεσμικός να επιδιωχθεί οποιαδήποτε μεγαλύτερη πλειοψηφία. “Από εκεί και πέρα, εφόσον η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία είναι καλή, θα καλέσει το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης να την υπερψηφίσουν”.

Η ΝΔ από την πλευρά της με ανακοίνωσή τονίζει πως ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε σήμερα από την αξιωματική αντιπολίτευση να γίνει ουσιαστικά συνένοχη στην «κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αναλγησία και να ψηφίσει τα νέα δυσμενή μέτρα στη Βουλή».

«Τον ενημερώνουμε για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης. Όλοι συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» τονίζει η ΝΔ.

Οχι και απο ΠΑΣΟΚ

Ξέκοψε κάθε συζήτηση για ψήφιση των μέτρων που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. «Τα νέα μέτρα θα τα ψηφίσουν και θα τα πανηγυρίσουν μόνοι τους. Μεταξύ τους και μόνοι τους θα είναι και στα μέτρα και στα τάρταρα της κάλπης», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου, Σκουρλέτη να εγκριθούν τα μέτρα με ευρεία πλειοψηφία.

«Ο κ. Σκουρλέτης, ασφαλώς, ονειρεύεται όταν ζητά να ψηφιστούν τα νέα μέτρα με αυξημένη πλειοψηφία. Ας προσγειωθεί ο υπουργός Εσωτερικών στην πραγματικότητα: Ούτε κατά διάνοια», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε