Site icon NewsIT

Σαμαράς από την Δωδώνη: Η Ελλάδα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τέτοια μέρη

22.05.2014 | 18:35
Σαμαράς από την Δωδώνη: Η Ελλάδα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τέτοια μέρη

Την χαρά του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των εκλογών της Κυριακής λέγοντας: «η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους, πέρα και πάνω από κόμματα, να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε».

«Είναι μία μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό, επιτέλους, ανάπτυξης και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα- βήμα σταθερά, χωρίς πολλά λόγια» είπε επίσης.

Πρόσθεσε ότι «Η Δωδώνη είναι ένας τόπος όπου συμπυκνώνονται ο Πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται, ο τουρισμός, τα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα αξοποιούνται, η δίκια μας η καινοτομία και οι νέες προοπτικές, τα αρχαία μας, οι θησαυροί μας. Ταυτόχρονα είναι και χώρος που έρχεσαι και σκέφτεσαι, γιατί βλέπεις δίπλα σου ότι η ζωή είναι πολύ πιο σύνθετη καμιά φορά για τους ανθρώπους στην καθημερινότητα, αλλά γίνεται πολύ πιο απλή, όταν έχεις το δικαίωμα να αγναντέψεις αυτά τα μέρη».

Υπενθύμισε ότι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης είναι το πρώτο έργο, που εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό ΕΣΠΑ και το οποίο δικαίως άφησε ενεό τον Αυστριακό επίτροπο που επισκέφτηκε την περιοχή.

Η Δωδώνη μαζί με τα άλλα τέσσερα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, αποτελούν «την πολιτιστική διαδρομή», το πρώτο έργο, που, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, έχει προενταχτεί στο ΕΣΠΑ, για την επόμενη περίοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φάκελος ευρωεκλογές 2014: Όλη η διαδικασία για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν – Πότε θα αναλάβουν οι ευρωβουλευτές

Φάκελος ευρωεκλογές 2014: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Γιούνκερ: “Πολύ επικίνδυνες οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα”

Kαλά ξημερώματα για τα αποτελέσματα των εκλογών! Πώς θα γίνει η διαδικασία και πότε θα μάθουμε τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version