Site icon NewsIT

Σαμαράς: Δεν αγωνιώ να επιστρέψω – Δεν ιδρύω νέο κόμμα

06.12.2015 | 12:00
Σαμαράς: Δεν αγωνιώ να επιστρέψω – Δεν ιδρύω νέο κόμμα

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό ή οικουμενική κυβέρνηση τονίζει ο Α. Σαμαράς. Για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία δηλώνει με νόημα πως ''η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω'' ενώ διαψεύδει τα σενάρια πως θα ιδρύσει νέο κόμμα.

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση Καραμανλή για τις εξελίξεις στη ΝΔ έρχεται η συνέντευξη του Α. Σαμαρά στο Έθνος της Κυριακής, όπου κυριαρχεί η ατάκα του πρώην Πρωθυπουργού: Η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει.

Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ αφού διαψεύδει σενάρια που τον φέρουν να ενδιαφέρεται να ιδρύσει νέο κόμμα χαρακτηρίζει και τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ αξιόλογους, και υπογραμμίζει την ανάγκη ύπαρξης «ενότητας, σοβαρότητας και δικαίωσης του έργου που έκανε η παράταξη».
Επίσης, σε ερώτηση αν θα αντέξει η ΝΔ την εσωκομματική διαδικασία, απαντά: «Θα αντέξει και θα βγει ισχυρότερη. Γι΄αυτό παλεύουμε…».

Δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για συγκρότηση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ο Αντώνης Σαμαράς που υπεραμύνεται της πολιτικής του ως πρωθυπουργός.
”Παραλάβαμε χάος και σε δυόμισι χρόνια παραδώσαμε χώρα σταθεροποιημένη και οικονομία σε ανάπτυξη. Ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τη χώρα σε δεινή θέση και χρειάστηκε να κάνει μια πολύ επώδυνη συνθηκολόγηση. Αναγκάστηκε να δεχθεί όρους που δεν ήταν απαραίτητοι για να βγει η χώρα από την κρίση. Και που τη βάζουν, ίσως, σε πιο βαθιά κρίση. Για να μην βρεθεί η χώρα μετέωρη χρειάζονται τρία πράγματα. Πρώτον να παραδεχθεί η κυβέρνηση τα σφάλματά της. Δεύτερον, να πάψει να λέει ψέματα και να πάψει να συκοφαντεί τους αντιπάλους της. Και τρίτον να αλλάξει πολιτική και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της σε μια σειρά κρίσιμων τομέων”.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version